Visszatérő torokgyulladás

Kedves Doktornő/úr! Két héttel ezelőtt 39-40 fokos lázzal keltem fel, el is mentem az orvoshoz, aki hurutos torokgyulladást diagnosztizált, fel is írt antibiotikumot (klacid uno 500mg) El is szedtem a gyógyszert, de ezután egy-két nap múlva ismét jelentkeztek a betegség jelei már láz nélkül, kaparó torokfájás formájában. Tantum verde szopogató cukorkával 3 nap alatt elmúlt. Eltelt egy hét kereken. Ismét visszatért, jobb oldalon nagyon fáj a torkom, de lázas nem vagyok, a közérzetem is jó. Most is cukorkát szopogatok. Évente 2 alkalommal szokott ilyen típusú betegségem lenni, de most nagyon megszaporodott a számuk, ezesetben. Már az orromat is két hete fújom orrsprayvel, de félek, hogy már ez káros. Mit tegyek? Kezd krónikussá válni? Keressem fel ismét az orvost? Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájás témában

Tisztelt Uram!

Ebből a leírásból a jelenlegi diagnózis nem fölállítható, de az biztos, hogy az orrcseppek használatával vigyázni kell, 7-10 napon túl semmiképp ne használja. Azonban az is igaz lehet, hogy a helyzet kulcsa az orrlégzés, ennek helyreállítása elsődleges cél. Például orrirrigálással (pl. NeilMed SinuRinse rendszerrel) akár megfázás, akár allergia, akár a pubertással összefüggő nyálkahártyaduzzanat, hosszú távú hatást érhet el.

Kérdés: 2012. augusztus 07., 10:56; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 20:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás