fülsipolás

Tisztelt Doktor Úr! Egy-másfél hete azt vettem észre, hogy sípol, ciripel a jobb fülem. Magas vékony hang, ami érdekes módon kevésbé zavaró, amikor befogom a fülem vagy füldugóval teszem ugyanezt. Amikor egy csendes szobában vagy helyen vagyok, akkor is néha jobb érzés, ám a tévé előtt ülve vagy éppen egy zajosabb helyen a sípolást is sokszor élesebben hallom. Ez azért furcsa, mert mindenütt azt olvastam, ilyen esetben a csend rosszabb a sípolás elszenvedőjének. Régebben is néha már észrevettem ezt a sípolást, de eddig ennyire nem idegesített. És most nem tudom, hogy csak azért ilyen feltűnő számomra, mert odafigyelek rá és elkezdett idegesíteni, vagy azért, mert tényleg erősebb vagy sűrűbb lett. Bár vannak olyan pillanatok is, amikor figyelem, de nem hallom. Nagyon meg vagyok rémülve, mert olvastam, hogy ez agytumor jele is lehet. Lehet ezen segíteni vagy lehet, így marad? Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Ani

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülsípolás témában

Kedves Ani!

Otoneurológiai kivizsgálás tisztázhatja a helyzetet. Hallásvizsgálat is szükséges előtte. Egyre több új módszer van a kezelésre, általában külső hangforrással végzett hallástréning (pl. CF neuromoduláció) a legsikeresebb kezelési mód az idegrendszeri anyagcsere-fokozók és keringésserkentők mellett.

Kérdés: 2012. június 25., 13:54; Megválaszolva: 2012. június 26., 08:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat