Fájdalom a bal fülben és környékén

Édesanyámat 2-3 éve kínozza egy különös fájdalom, ami a bal fülben és környékén jelentkezik. Leírom a szavaival, mit is érez pontosan: "Az egész tünet együttes egy nagyon erős mandulagyulladással kezdődött, lázam nem volt, csak 37, 1-37, 2C fokos hőemelkedés. Égő fájdalmat érzek a bal fülemben és a fül körül kisugárzik a halántékomba. Bizsergő, égő érzés van a fülkagylómban, néha bepirosodik a fülkagyló is. Néha fájdalom kíséri a nyelést, mintha a mandulám fájna, egyik pillanatról a másikra jelentkezik, és ugyanígy is múlik el. Érzek halántékból kiinduló húzó érzést is, mintha a dobhártyámat egészen a nyelőcsőig, és be a kulcscsont felé húzná valamilyen erő. A fájdalom erős hidegfront közeledtével még jobban felerősödik. A bal fülemet időközben felszúrták, mert olyan feszítő / lüktető érzést éreztem, mintha váladék lenne benne, de nem volt ott semmi. Torok és orrváladék vizsgálata negatív eredményt hozott. A fájdalom felerősödésével a bal fülemből kiinduló „húzó” érzést érzek, ami még a combizmomat is összekapja, az izom megkeményedik, és alig tudok járni. Amikor pihenek, pl. lefekszem, a fájdalmak enyhülnek. Éjjel tudok aludni, ha éjszaka felébredek, nem fáj. De ha felkelek, és ahogy elkezdek mozogni, úgy indul be a fájdalom a bal fülemben és a halántékomban. Minden finom apró mozgásra gerjed a fenti fájdalom (pl. kenyérszeletelés, habverés) . Vannak időszakok, mikor könnyebb, akkor csak csiklandozó érzés van a fülemben, de ezek az időszakok mostanában egyre fogyatkoznak. Általánosan elmondható, hogy a fájdalom egyre erősebb. Van, hogy az erős magas hangokat nem bírom elviselni. Rengeteg vizsgálatot elvégeztek már rajtam. Az eredmények alapján nem tudják az orvosok meghatározni, mi okozza ezt nagyon kellemetlen fájdalmat és kényelmetlen érzést.Pl: a belső fül MR vizsgálat negatív. A nyaki MR vizsgálat szerint kisebb meszesedés van a nyaki erekben, de az orvos nem tartja valószínűnek, hogy ez okozza a fenti problémát." Segítségüket/válaszukat előre is köszönöm! Imre

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülgyulladás témában

Tisztelt Uram!

Édesanyjának fájdalmát a jelek szerint kivizsgálták, és organikus eltérést nem találtak. Valószínűleg pszichés eredetű. Stresszkezelő tréning, autogén tréning, pszichológiai segítség jön szóba.

Kérdés: 2012. június 15., 07:20; Megválaszolva: 2012. június 16., 09:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladásra Betadineos vatta?
Kedves WebDoki, Volt már 2szer fülgyulladásom olyan fajta amit víz nem érhet és antibiotikumot is kellet szednem, ma ugy érzem ugyanez kezdődött el...
fülgyulladás
Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy állandóan begyullad a fülem. Sajnos gyakran viszket a fülem, de nem tudom mitől! Többször voltam...
hallójárat gyulladás
T. Doktornő/úr! a kislányomnak visssztérő hallójárat gyulladásai vannak. Kapott rá kenőcsöket (Alkcema, Gentamicin, Elocom) . Ennek ellenére...
Fülfájás, huzattól?
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 4-5 napja fájni kezdett a bal fülem, arra gondoltam, hogy a huzattól. Éjszakára vattával bedugtam mindkét fülemet....
Fülben folyadék
Tisztelt Hölgyem! Sajnos korábbi füles kálváriánk folytatódik! ismét eltelt 2 hét mentünk kontrollra a fülészetre, mikor is közölték, hogy...