Ilyenkor valóban javasolt a mandulaműtét?

Tisztelt drnő/úr! Két hete körülbelül gennyes mandulagyulladásom volt. Elviselhetetlen volt a fájdalom, aludni sem tudtam, cataflam alig használt. Elmentem egy fül-orr-gégészhez, aki Leflokin 500mg, 7 db-os tablettát írt fel, amit beszedtem, a panaszaim kb 2-3. napon enyhültek és mára már el is múltak. Kb. 3 hónapja mononukleózisom volt, szintén gennyes torok ill. mandulagyulladással. Az orvos azt mondta, hogy a monon. "kinyírta" a manduláimat, ezért a közeljövőben további hasonló kínző mandulagyulladás várható, ezért gondolkodjak el rajta, hogy a nyáron kiszedessem a manduláimat. Nem tartok a műtéttől, nem ez az elsődleges kételyem. Csak valóban okozhat ilyet a mononukleózis? Számíthatok ilyen panaszokra? És ha ige, az csak ideig óráig kezelhető? Sokan mondják és tiszteletet a kivételnek! , hogy az orvosok csak a pénzre hajtanak és ezért is kételkedem kicsit az egészben. Ezek mellett tisztában vagyok a kockázatokkal is, ha nem szedik ki... rámehet az ember szívére, izületekre, és gondolom a következmények nagy részével laikus létemre nem is vagyok tisztában. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A Mononucleosis járhat mandulamegnagyobbodással, ami lassan megy vissza, és emiatt lehet egy utána következő tonsillitis sokkal rosszabb szubjektíve, de objektíve is, mert 6-8 hétig immunhiányos állapot is maradhat miatta.

A konkrét esetet nem ismerve azt gondolom, hogy a mononucleosis és egy esetleges krónikus mandulagyulladás nem hozható ok-okozati összefüggésbe, de ettől függetlenül a mandulaműtét más okok miatt akár szükséges is lehet, sőt nincsen hosszútávú kockázata, csak a rövid távú műtét utáni utóvérzés.

Kérdés: 2012. június 10., 22:38; Megválaszolva: 2012. június 11., 14:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?