C. albicans

T Dr Nő/Ur! Panaszaim: torok szárasság, állandó köhögési irritáció, kapar a torkom, stb. A gégészet elküldött.labor, nyaki ultrahang, tüdőgyógyászatra. Minden negatív, de a torokválladék C.albicans. A fent leírt a tüneteken kívül semmi mást nem érzek.van refluxom, és vérnyomáscsökkentőket szedek.Kérdéseim. Mennyire kell komolyan venni a kezelést? Pl.a cukros kávé tejjel, nem tudok meglenni nélküle! FERTŐZŐ-e? Ugyanis másféléves unokámmal napi kapcsolatban vagyok.le kell-e cserélnem a vérnyomás csökkentőmet? A gyógyszer amit kaptam: nizoral.szájfertőtlenítőt kell-e használnom? Köszönettel: Éva

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokváladék témában

Tisztelt Asszonyom!

Szerintem nincs ok-okozati összefüggés a candida és a globusérzés közt, inkább a reflux lehet felelős. Vanak, akik szigorú candida-diétát javasolnak, szerintem a Nizoral elég lehet, külön szájfertőtlenítőt nem, vagy csak szájfertőtlenítőt magában érdemes használni (pl. Corsodyl, Meridol...)

Próbálkozék Salvus vizes ivókúrával a reflux enyhítésére. Napi 1-2 dl, óránként 1-1 korty. 2-3 hét alatt szokott javulni.

Nem fertőző a candida, csak kiscsecsemőkre, nyugodtan közel mehet az unokához.

Kérdés: 2012. június 08., 07:01 ;Megválaszolva: 2012. június 11., 12:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Staphylococcus aureusra torokban melyik...
Tisztelt Doktor Úr! A garatváladék tenyésztés alapján staphylococcus aureus (sok telep) van a torkomban, konkrétan a hátsó garatfal granulált. A...
Torokgyulladas/natha/egyeb ful-orr...
Tisztelt Doktor! Egy eleg erdekes kerdesem lenne az on szamara ami par eve kezdotott. Nem is emlekszem hogy egy nathabol vagy betegsegbol maradt vissza vagy...
Torkom ban termelődő váladék
Szeretném megkérdezni, hogy a torkomban mindig termelődik váladék, amit nem tudom mire véljem. A gégészeten aszt mondták, hogy semmi elváltózást...
Torokpanaszom van
Mi lehet az oka ha a torkomon nyákot érzek évek ota.
Torokváladék
Tisztelt Doktornő! Két hónapja legalább már, hogy televan a torkom slejmmel. Olyan mertékben, hogy már enni sem mirok, sem kedvem hozzá mert evés...