Kellemetlen....

Tisztelt Doktor Úr/Nő.... Már hosszú ideje élek együtt egy kellemetlen helyzettel, ami bizonyos esetekben sajnos nagyon visszataszító lehet mások számára..... Gyermekkoromban nagyon sok problémám volt a mandulámmal....13 évesen kivetettem..... Azóta semmi gond a torkommal. Az orrmandulám még a mai napig megvan.... Végső elkeseredésemben írok, ugyanis már nem tudom, hogy mit tegyek... A problémám a következő... "bizonyos " helyzetekben /általában kimerültség, feszültség/ olyan érzésem van, mint ha egy "nagy gumó" keletkezne az orrüregem és a nyelőcsövem között./lehet, h nem jól fejeztem ki magam, de a torkom és az orrüregem "találkozásánál" érzem/....ez "elindít" egy hányingert keltő "öklendezős" folyamatot, amit sajnos nem tudok befolyásolni.....Ez az irritáció addig tart, ameddig teljesen ki nem jön belőlem minden és elveszi az összes energiám.... Sajnos már nagyon rég óta élek együtt ezzel a dologgal és nagyon szeretnék a végére járni....Feszült helyzetben általában 2-3 óráig tart, viszont az összes energiám igénybe is veszi és minden "ki is jön" belőlem....Normál körülmények között semmi problémám nincs.Nem tudom, hogy mi lenne erre a megoldás, de nyugtatókon, altatókon nem szeretnék "élni".Lehet, h az orrmandulám kivétele megoldaná ezt a problémát? Mitől keletkezhet "száraz, kiszáradt gumó érzet " a torokban, "talán az orrüreg és a torok találkozásánál" feszült helyzetben, ami olyan jellegű "öklendezést" okoz, amitől mindent kihányok? Már évek óta élek ezzel együtt és szeretnék valami megoldást a problémámra.Nem tudom, hogy hová és hogy kihez forduljak....eddig nagyon szégyelltem ezt a dolgot, de már nagyon sok problémát okoz...Gondoltam, hogy itt teszem meg az "első" lépést....

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza hányás témában

Tisztelt Uram!

Ha van organikus alapja ennek a pszichoszomatikus tünetnek, akkor azt az orrában keresném. Ne gondoljon nagy dologra, kissé érzékenyebb orrkagylók, kisebb orrmandulamaradvány, reflux miatti garatgyulladás, fokozott érzékenység a légszennyezésre stb.

Emiatt megpróbálnám az orröblítést (www.orrmoso.hu) . Ha ez nem segít 3-4 hét alatt, akkor pszichológus segítségét kérje.

Kérdés: 2012. május 24., 02:31; Megválaszolva: 2012. május 24., 14:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?
Mononukleozis