nyirokcsomó

Tisztelt Doktor! Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy, már 3 hete bal oldalt meg van nagyobbodva a nyaki nyirokcsomóm, voltam vele 2-szer is orvosnál aki azt mondta hogy be van gyulladva a garatom (belövelt garat) .kaptamre 2 fajta gyógyszert (curam és fromilid uno 500mg) a 3 hét allatt.de a nyirokcsomó még mindig nem múlt el és gombócérzés is van a torkomba.hétfőn voltam utoljára orvosnál és még mindig belövelt a garatom. Mitől lehet ez? Tudna nekem javasolni valamit.Januárba voltam vérvételen az teljesen jó volt.Vagy menjek el újra vérvételre.Nagyon aggódom.

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha a garat be van gyulladva, akkor ez lehet oka a nyaki nyirokcsomó gyulladásának is. Ez lassan múló állapot, azonban ha semmit nem változna az elkövetkező hetekben, akkor nyaki ultrahangvizsgálattal lehet továbblépni.

Kérdés: 2012. május 17., 05:32; Megválaszolva: 2012. május 18., 16:55
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyelv alatti fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Február elején fedeztem fel egy duzzadt nyirokcsomót a fogsorom alatt, amit azóta többször meg is ultrahangoztattam, 23mm-esnek...
Nyaki ultrahang
Tisztelt Doktor Úr! Még egy kérdésem lenne! Ön a torokmandula körüli gyulladást említ a válaszában, de nekem gyerekkoromban kivették a...
Pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Március végén pajzsmirigy ultrahang vizsgálat az alábbiakat mutatta: pajzsmirigy asszimetrikus, bal lebenye 11*12*38 mm, jobb...
Nyirokcsomók
Kedves Dr Úrnő / Úr, mai napon voltam a gégészeten, orr nyálkahártyám van kiszáradva, erre kértem javaslatot, kicsit sebes is néha véres...
Nyirokcsomó Duzzanat
Tisztelt Cím! Ezúton szeretném véleményüket kérni (tudom így látatlanban nem véleményezhető teljességgel) az alábbiak szerinti...