• Nyaki nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Február végén voltam fül-orr-gégésznél, aki mandulám melletti kötőszövet gyulladását állapította meg. zinnat nevű gyógyszert írt fel. Három hét múlva mentem vissza hozzá, amikor a nyaki nyirokcsomóim kicsit megvoltak duzzadva. Azt mondta hogy vírus okozza és 5-6 hétig is eltarthat még meggyógyul. Sajnos azóta sem javult. Tompa gombóc szerű érzés a torokban. Vérvételen voltam, enyhe monocita szám növekedést mutatott. Háziorvosom nyaki ultrahangot javasolt. Félek hogy valami komolyabb bajom van. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a nyaki nyirokcsomó témában

        Tisztelt Uram! Az akut infekciókat követheti az ön által leírt lymphadenomegalia. Ha az adott nyirokcsomó a szakorvosnak gyanús (féloldali, környezetével összekapaszkodott), akkor mindenképp nyaki UH, majd esetleg citológia vagy a nycs teljes szövettani földolgozással egybekötött kivétele az eljárás menete, de valószínűleg utóbbiakra a megnyugtató UH lelet birtokában nem fog sor kerülni.


        Kérdés: 2012. április 19., 00:22; Megválaszolva: 2012. április 19., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: