• Orr probléma-fül-orr-gégészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Egy évek óta fennálló problémám van. Már nagyon sok helyen jártam vele, de nemigen tudtak rajtam segíteni. A tünetek: -állandó orr és szájszárazság-évszaktól függetlenül -annak ellenére, hogy az orrom száraz, kifújni nem tudom, mégis állandóan szipogok, mert úgy érzem, folyik -a legjellemzőbb tűnet:az orr száraz, amit ki kéne fújni, se kifújni nem tudom, se felköhögni, se lenyelni, úgy érzem csak gyűlik, gyűlik s ettől gombóc érzésem van az orrom mögött -ha ujjal felnyomom a szájpadlásom hátsó részét, egy pár másodpercig, míg vissza nem "ereszkedik" elmúlik ez a gombócérzés -én úgy érzem, hogy az orrom és a torkom között mintha valami szűkülés lenne, amitől egy megfázás sem tud meggyógyulni, mert folyamatosan ott marad az orrváladék, ahogy írtam se kifújni, se lenyelni, felköhögni nem tudom... -orrfújáskor be kell fogni a fülemet, mert mivel semmi sem jön, a nyomás a fülem felé megy el, s megfájdul-vettem egy vizes orrjárat tisztítót, ami a sós vizzel kitisztítaná az orrjáratokat, amikor ezt használom, közben orrot kell fújni, s érzem, hogy ez a sós víz a fülek felé mennek el -és folyamatos tompa nyomást érzek a füleimnél Több gégésznél is voltam, de megmondom őszintén, hogy egyik sem volt túl türelmes és nem hallgattak végig, két szó után gyógyszereket írtak fel s ennyi... Mi állhat a probléma hátterében? Válaszát várva, tisztelettel: Attila

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a gombóc a torokban, orrszárazság témában

        Tisztelt Uram! Tipikus "postnasal drip" panaszai hátterében fokozott érzékenység áll a civilizáció hatásaira (légkondi, fűtés, légszennyezés, klóros vizű uszoda...). Javaslom, hogy az orrmosást ne adja föl, amit tapasztal, hogy a fülkürtön át némi sós víz a középfülbe jut, nem probléma, hanem a fülkürtműködés jele. Sajnos ennél jobb módszert én nem ismerek. Öblögessen szorgosan, naponta kétszer, hamarosan javulást fog érezni. Ha mégsem, akkor reflux irányában vizsgáltassa ki magát gasztroenterológián.


        Kérdés: 2012. április 13., 09:10; Megválaszolva: 2012. április 18., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: