Fülzúgás egy ütés miatt, rossz gyógyszer

Tisztelt Hölgyem/Uram! 2 éve szenvedek fülzúgásban amit egy ütés által szereztem. Természetesen azonnal mentem fül-orr-gégészhez, ott audiológiára küldtek, megállapították, hogy zajártalom és hogy a 4kHz- 8kHz-ig jelentősen lecsökkent a hallásom. Kaptam nootropil infúziót 10 napig, ami semmit se hatott, de végülis megtanultam együtt élni a fülzúgással és nem zavart már a továbbiakban. Egészen most márciusig, amikor elmentem egy edzésre (küzdősport fojtásokkal) és utána felkapcsolt a fülzúgás. Ezután egyből visszamentem a régi fül-orr-gégészhez, mondta, hogy erről a sportról jobb ha leállok, amit meg is fogadtam és felírt betaserc 24-et. Na itt kezdődik a probléma mert mióta másfél hónapja szedem a betasercet, se halkabb se hangosabb nem lett a fülzúgásom, viszont elkezdte kitolni a frekvenciáját folyamatosan úgy hogy a kezdeti mély ami még elviselhető volt most olyan éles magas hangon zúg, hogy ez iszonyatosan zavaró, már az utcán is hallom. Annak idején 4000Hz -es tinntiust állapítottak meg, de most mióta szedem a gyógyszert már 8000Hz-nél jár és ez már nagyon idegesítő. A fül orr gégész azt mondta, hogy az jó, ha ilyet tapasztalok mert akkor azt jelenti hogy dolgozik a gyógyszer. Szerintem viszont nem jó, mert ha ezen a frekvencián marad én nem bírom ki, márpedig másfél hónapja folyamatosan megy egyre magasabbra a frekvencia. Kérdésem, ha most leállok a betaserccel van még rá esély, hogy visszamegy a régi mély frekvenciára a fülzúgásom? Mennyi idő mire kiürül a gyógyszer? A jelenlegi helyzetnél még az is jobb volt amikor edzés után felhangosodott mert legalább a frekvenciája mély maradt. Nagyon félek, hogy most beállt erre a hangra a fülzúgásom és így marad, ezt nagyon nem szeretném. Nem tudom, hogyan fejti ki a hatását ez a betaserc gyógyszer, de már dolgozni se tudok így. Kérem írja meg, mit tehetnék, hogy legalább a gyógyszer előtti állapot visszajöjjön. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülzúgás témában

Tisztelt Uram!

Javaslom, hogy bízzék az orvosában, és szedje tovább a gyógyszert, ugyanis valóban az a klinikai tapasztalat, hogy ha változás van a frekvenciában, akkor van esély a tinnitus javulására. A gyógyszer mind a belsőfül vérkeringésére, mind a vestibularis magvakban lévő idegi átkapcsolásokra hatással van.

Ha azonban igen kellemetlen a tinnitus megváltozása, akkor nyilván kénytelen abbahagyni, remélhetőleg a frekvencia visszaáll, hisz a régi cochlearis laesioja nem változott, ami a jelenség fiziológiai alapját jelenti.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 12., 19:26; Megválaszolva: 2012. április 13., 21:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?