Lüktető hang a fülben.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám egy héttel ezelőtt kezdődött. Először csak a torkom fájt és aznap éjszaka arra ébredtem, hogy mintha kopognának a dobhártyámon, lüktető, kopogó hangot hallottam hol gyorsabban, hol lassabban és néha halkabban, néha hangosabban. Rá egy-két napra egy kicsit be is náthásodtam ami azóta már elmúlott a torokfájással együtt. A lüktető*-kopogó hang azonban nem akar múlani. Már nagyon el vagyok keseredve miatta. Nem tudom mitől lehet. Egész nap hallom, de este nagyon zavaró. A vérnyomásom nem magas, sőt többnyire alacsony. A hallásom nem romlott, és nem fáj a fülem sem. Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza dobhártya témában

Tisztelt Asszonyom!

Mindenképpen javasolt hallásvizsgálat, ennek negatív eredménye esetén (nem idegi halláscsökkenés) , orrspray és gyakori orrfúvás. Ha a megfázás után sem múlik, akkor a hallócsontok kitérését csökkentő izmok stressz indukálta összehúzódása is lehet, abban stresszoldó kezelés (pszichológus) segíthet.

Kérdés: 2012. április 09., 22:06 ;Megválaszolva: 2012. április 11., 10:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Dobhártyán lyuk-allergia elleni...
Kedves Doktor/Doktornő! 3 hete voltam fülészeten, ugyanis fájdogált a fülcimpám, ha hozzáértem. Megállapították hogy szinte betonkemény...
lyukas dobhártya
Tisztelt Doktor Úr! Valószínűleg egy apróbb lyuk van pár hónapja az egyik dobhártyámon. Alighanem fogvájóval szúrhattam ki TV-nézés közben....
Letapadt dobhártya esetén mit lehet...
Tisztelt Doktor úr, kislányom évek óta a téli időszakban halláscsökkenéssel küzd. Beszűrődött dobhártyát és savót állapítottak meg mindkét...
Dobhártyán lévő szóbajöhető...
Jó napot kívánok! A családon belül a sógorom nak találtak valamit a dobhártyáján nem tudom el külték vizsgálatra mert ez most volt nem tudjuk...
Dobhártyaműtét
Tisztelt Horváth Tamás Doktor úr! Március végén írtam Önnek.Néhány gondolatot idéznék a levelemből. "17 éves fiammal kapcsolatban szeretnék...