• Fülben folyadék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos korábbi füles kálváriánk folytatódik! ismét eltelt 2 hét mentünk kontrollra a fülészetre, mikor is közölték, hogy ismét ott a folyadék a kisfiú fülében ( az elmúlt 1 hónapban már csak vákum volt), AERIUS további 2 héten át ( semmi mást nem adtak a korábbi cataflant sem) és ha 2 hét múlva ott a folyadék már intézik is az előjegyzést az orrmandula műtétre. Kérdésem a következő: Mit jelent a folyadék a fülben? Tényleg elég az AERIUS ami a vákumot em szűntette meg 1 havi alkalmazása alatt sem? Elkerülhetetlen az orrmandula műtét? Várom válaszát! Üdvözlettel:

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Szülő! Sajnos 2 éves korban nem tudunk a konzervatív kezelésnek sokkal szélesebb skálájáról, amivel a savós középfülgyulladás műtét nélkül gyógyítható lenne. A folyadék azt jelenti egyébként, hogy a középfül kehelysejtjei a fülkürtműködés tartós zavara miatti nyomáskülönbség kiegyenlítésére savóval töltik föl a dobüreget, mely így a dobhártya rezgését tompítja, vezetéses halláscsökkenést okoz. Kálváriáról mindazonáltal nem beszélhetünk, Hiszen ez az állapot a kisdedek 0, 5-3%-ban előfordul, jó gyógyhajlamú a mandulaműtét (és esetleges egyidejű savó leszívás) hatására. Azonban ha sokat késlekedik a műtét elodázásával, akkor 6 hónapon túl előáll a lehetősége a nem visszafordítható vezetéses halláscsökkenés létrejöttének is, mivel a savóból nyúlós, nem eltávolítható, szívósan tapadó nyák keletkezhet.


        Kérdés: 2012. április 04., 09:48; Megválaszolva: 2012. április 05., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: