• Forduljak orvoshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kedves Dr. Nő! Fülzúgásom, vagy fülcsengésem van már egy jó ideje, főleg este lefekvéskor hallom, meg csendesebb időszakokban, ha nem nézek tv-t vagy hallgatok zenét, vagy beszélgetek valakivel, akkor hallom nagyon, vagy ha nem foglalom le magam, de este lefekvéskor, és reggel amikor kelek fel akkor nagyon hallom, és sokszor még alvás közben is amikor nem alszom mélyen, vagy nem tudok éjszaka aludni.Voltam már orvosnál ezzel akkor felírta nekem a betaserc 8mg gyógyszert az orvosom, szedtem is egy darabig, de változást nem vettem észre, csak egyszer rosszul lettem, hánytam miután bevettem a gyógyszert, és így abba hagytam, forduljak orvoshoz, lehet ez nagyon komoly dolog? Kéem ha tud válaszoljon mielőbb, mert elég fiatal vagyok még és félek, hogy valami komoly betegség lehet! Válaszát nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülrecsegés témában

        Tisztelt Hölgyem! Kivizsgálás indokolt (otoneurológia), ritka, de más természetű betegségek kizárására. Sajnos ebben az esetben, mivel 2 hétnél régebbi a panasza, teljes gyógyulás nem várható. Azonban meg lehet szokni ezt a dolgot. Jómagam 9 éves korom óta hallom a fülemben a sípolást, kezdetben zavart, most már észre sem veszem, csak stresszesebb napokon este a nagy csöndben. Úgyhogy lehet, hogy a fókusz orientált pszichológiai technikák elsajátításával tud a legjobb életminőséget biztosítani magának a zavaró, de nem komoly "betegségében".


        Kérdés: 2012. április 04., 09:03; Megválaszolva: 2012. április 05., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: