• Mi a teendő állandó garatfal-/mandulagyulladás esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot! A kérdésem a következőkből állana.19 éves vagyok, de mióta az eszemet tudom folyamatos garatfal gyulladással élek, amely mostanában kiterjedt a mandulára is.Ehhez elég egy pohár kicsit hidegebb víz, vagy egy szénsavas üdítő. Amennyiben háziorvoshoz fordulok, antibiotikumos kezelést kapok minimum havonta egyszer! Ez pillanatnyilag csillapít a helyzeten, de ahogy befejezem a kúrát máris újra jelentkeznek a tünetek.Ez rendkívül aggasztó egy magamfajta fiatalnak, aki szeretné kiélvezni a földi élet szegényes lehetőségeit.Legutóbbi véreredményem egy héttel ezelőtt érkezett meg, amelyen egy feltűnően magas érték jelentkezett: ASO-740 IU/mL, ha jól tudom ez a mandulával hozható összefüggésbe, és az állandó gyulladással.Természetesen mostanában felmertült a mandula kivételének ötlete, de amíg nem vagyok benne biztos, hogy ez hasznomra válna nem még hátrányomra nem merem megtenni a határozott lépéseket.Nem tudom összefüggésbe hozható -e azzal, hogy az orromon nem kapok levegőt majdhogynem három éve (szedek allergia gyógyszert, illetve reggel-este orrsprét használok)de az orrcsepp kivételével semmi nem volt eddig igazán hatékony.Komolyabb társbetegségre eddig nem került fény a vizsgálatok alapján kivéve az emelkedett pulzusszámot. A kérdésem tehát az lenne, hogy egy esetleges mandulaműtéttel ez a probléma megszűnne-e teljes mértékben?! Avagy, hogy mit tudok tenni, ha nem szeretnék több antibiotikumot?! A választ előre is köszönöm. Üdvözlettel, Egy kétségbeesett fiatal

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Uram! Véleményem szerint a helyzet kulcsa az orrlégzés helyreállítása. Orrsövényműtét, allergiagyógyszerek, alternatív kezelés (pl. orröblítés NeilMed SinuRinse eszközzel). Testvéremnek hasonló panaszai a más okból elvégzett torokmandula műtét dacára sem szűntek meg a műtét után, ellenben évek alatt csillapodott a torokgyulladásra való hajlama (spontán). Sajnos semmi sem garantálja, hogy a hideg szénsavas italok nyújtotta zavartalan élvezet biztosítható önnek a fenti módszerekkel. De azért nem is kizárható.


        Kérdés: 2012. április 03., 17:43; Megválaszolva: 2012. április 05., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: