• Visszatérő arcüreggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! Ez az egész folyamat még 2011.Novemberében kezdődött egy szájsebészeti beavatkozással. Volt egy letört fogam, amit már sajnos nem lehetett megmenteni, ráadásul egy ciszta is kialakult a foggyökér csúcson. A fog gyökere nagyon hosszú volt és a helye nagyon lassan gyógyult be. Az első arcüreggyulladásom 2011.December végén kezdődött, a negyedik 2012. Április 1.-én. A jelenlegi kiújuláshoz már vesefájdalom is csatlakozott. Gyógyszeres kezelések 2-3 hétig használnak valamit, de mindig kiújul sajnos. Most ismét visszamegyek a háziorvosomhoz, majd onnan tovább az orr-fül-gégészetre, ahol már jártam egyszer. Sajnos nagyon megvisel ez a folyamat, ami sajnos már 3 hónapja tart. Mi idézheti elő ezt a kellemetlen problémát? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a arcüreggyulladás témában

        Tisztelt Uram! Akár összefüggés lehet a foga és az arcüreggyulladásai között is (dentogén sinusitis). Ezt esetleg panoráma rtg, inkább CT tudja igazolni vagy kizárni. Az okoktól függetlenül az arcüregből ön is megpróbálhatja a váladékot eltávolítani orröblítéssel (pl. www.orrmoso.hu), számos betegünk sikerrel tünetmentességet ért el néhány nap/hét alatt. De természetesen, ha az arcüregben foggyökérdarab, vagy komoly organikus elváltozás van, akkor az operáció a definitív megoldás.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 03., 08:37; Megválaszolva: 2012. április 04., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: