• Fülrecsegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több kérdezőtől olvastam hasonló esetet. Az én problémám is az, hogy már kb. 15 éve recseg a jobb fülem.Ez nem állandó jelenség, általában főleg téli időszakban jelentkezik. Mindenféle kivizsgáláson voltam már(elsősorban mindig hallás vizsgálatot végeznek el, )de semmi baj. Nyaki röntgen is volt.Tanácstalan az orvos is legutóbb azt mondta"legfeljebb meg műtjük", de hogy mit és miért az nem derült ki.Ez egy nagyon kellemetlen érzés, ilyenkor néha szédülést is érzek.Érzékenyebb a jobb fülem töve. Mit javasol, milyen vizsgálaton vegyek részt. Lehet, hogy most kapok érdemleges választ? (megjegyzem, nem tudni van -e valami köze hozzá, szintén régen volt egy erősebb fej beütésem, amivel kórházba is kerültem) Válaszát Köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülrecsegés témában

        Tisztelt Asszonyom! Önnek krónikus tubahurutja van. Ha nem tudja levegő befújással kiegyenlíteni (Valsalva-manőver), akkor a rendszeres, napi kétszeri orrátmosás (pl. www.orrmoso.hu) javíthatja az orrgarati duzzanatot, és utána már javul a helyzet. Ártalmatlan "betegség", aggodalomra semmi ok.


        Kérdés: 2012. március 22., 23:37; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: