vákum a fülben

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Kifiam 2 éves. 1, 5 hónapja fülgyulladást diagnosztizáltak, azt mondták váladék van a fülében. Melegen tartás, orrcsepp volt az utasítás. 1 hét múlva kontroll, helyzet változatlan. Cataflan cseppeket kaptunk. 1 hétre rá kontroll, váladék eltűnt, de vákum van a fülében. Melegítés az utasítás, és AERIUS szirupot kap napi 1*2, 5 ml. 2 hét múlva kontroll. Tegnap megint azt mondták még mindig ott van a vákum, továbbra is AERIUS 2 hét múlva megint kontroll. Kérdésem, hogy mit jelent a vákum a fülben? lehet halláskárosodása ettől? Ön szerint a jó gyógymódot alkalmazzuk, mikorra várható így teljes javulás? Kicsit aggódom, 2 hetente néznek rá, ezt az allergia elleni gyógyszert kapja... és senki nem magyarázta el mit is jelent ez az egész, arra nincs idő, sok a beteg..... Várom mielőbb válaszát! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülgyulladás témában

Tisztelt Szülő! Ha már nincs folyadék, csak negatív dobűri nyomás, akkor ne nagyon aggódjék. 2 éves korban, tél végén ennyi belefér. 5-10 dB átmeneti halláscsökkenése lehet ugyan, de spontán megjavul a jó idő beköszöntével. Orrfújást viszont tanítgatnia kellene. Esetleg PISZE orrballon használatával. Az antiallergikum segít az orrnyh. duzzanatának megszüntetésében, hamarabb gyógyul tőle talán, akkor is, ha ez nem allergia amúgy.

Kérdés: 2012. március 21., 09:48; Megválaszolva: 2012. március 23., 08:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás