• Fülfelszúrás után normális ha fája fül és lila pont van a fül mögött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kétéves kislányom mindkét fülét felszúrták 5 napja és most újra érzékeny neki és azt mondja hogy fáj is (nagy fájdalma nem lehet, mert csak ha rákérdezek akkor fáj, és ha megnyomom kicsit a fülét kívülről). De már nem engedi kitörölni a kifolyt váladékot, biztos hogy van fájdalma. A füle mögötti borsónyi lila pöttyre mutat hogy fáj. A folyás már megállt a 4. napon. A felszúrás előtt is csak alig-alig fájt neki és nem volt láza sem. A fülészeten mondták hogy nagyon csúnya a füle és másnap meg is ejtették a felszúrást. Antibiotikumot kapott: 4 napig Zinnatot, most 2 napja Augmentin duot. De ma kiderült a fülváladék tenyésztésből, hogy nem tenyészett ki baktérium a fülében. Akkor minek kell az antibiotikum? Miért fájlalja most újra? Mi lehet a kis lila folt? Milyen kezelési mód lehetséges ebben a helyzetben? Várom válaszát! Köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülszúrás témában

        Tisztelt Asszonyom! A szakorvos saját képzettsége és a betegség megítélése szerint sokféle kezelési mód között választhat. Az Ön gyermeke esetében paracentézis mellett döntött a kolléga, ez szakmailag indokolható, nem támadható eljárás. A kismértékű fájdalom lehet a gyógyulás jele, mikor a fülkürt már működni kezd, de csak minden 8-10 nyelés kapcsán egyenlíti ki a nyomást, így pl. ébredéskor tompa nyomást, enyhe fájdalmat jelenhet. A "lila folt"-ot nem tudom értelmezni. Az, hogy a gennyből nem nőtt ki kórokozó gyakori jelenség, ez laborhibaként értelmezhető, hisz a tenyésztés bonyolult procedúra, pl. atb adása után 3 órán belül nagyon nehézzé válik a kórokozó detektálása. Atb tovább, orrcsepp, orrfúvás forszírozása, levegőzés, esetleg fájdalomcsillapító adása javasolt.


        Kérdés: 2012. március 13., 15:32; Megválaszolva: 2012. március 17., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.