• Orrpolip műtét utáni felmerülő kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr! Két hete volt jobb és bal oldali orrpolip műtétem, két nappal ezelőtt kontrolon "bal alsó kagyló septum közötti synechia oldása " állitólag összenőtt. Szétnyitották, sterimárt kell használnom. A kérdésem az lenne, összenőhet -e ujra, és hogy pontosan mit is jelent ez? Mert elég kellemetlen volt a szétnyitás. Hozzáteszem hogy bal oldali orrsövényferdülésem is van. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrpolip témában

        Tisztelt Uram! A synechia összenövést jelent. A posztop szakban a nyálkahártya duzzanata és a mostani szétválasztás miatti hámfosztott terület az újbóli problémát sajnos lehetővé teszi. Van hogy napi deplécióval kell a hámosodást elősegíteni és az összenövési hajlamot kezelni. Emiatt szoktunk egy ülésben orrsövényt is operálni, ha szükséges. A gyakorlati teendők tekintetében kénytelen kezelőorvosára hagyatkozni.


        Kérdés: 2012. március 11., 23:10; Megválaszolva: 2012. március 12., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.