Csikaró, szúró érzés a torokban

Tisztelt Zaránd Rajmund Doktor Úr! Először is köszönöm gyors és megnyugtató válaszát a kérdésemmel (idegen test érzés) , panaszommal kapcsolatban. A helyzet viszont az, hogy nem az a kifejezett "globus" érzés van a torkomban, azt ismerem, hanem inkább csikaró, néha szúró jellegű érzet, ráadásul nem is egy helyre koncentrálódik a problémám, hanem egyszer mintha a nyelőcsövemnél érezném ezt a valamit, és nem megy le, egyszer pedig a gégémnél, ami köhögésre késztet, váladékkal együtt. Néha pedig úgy érzem, mintha beszorulna valahová a garatomban, és akkor se le, se föl. Nagyon kellemetlen érzés. A Doktor Úr tanácsára el kezdtem inni a Salvus vizet kortyolgatva és ebben bízom, hogy segíteni fog a panaszaimon. Esetleg a most részletesebben leírtak alapján sem gondolja úgy változatlanul a Doktor Úr, hogy valóban lehet ott valamiféle idegen test, esetleg az a fránya fogkefe sörte, ami kb. két hónappal ezelőtt csúszott bele a torkomba? Mert én úgy érzem, mintha az csúszkálna a torkomban, vagy ez lehetetlen (nevetséges) dolog? Bízom a Tisztelt Doktor Úr szaktudásában és várom mielőbbi tanácsát! Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza idegen test témában

Tisztelt Asszonyom!

Az idegentestérzésre vonatkozó véleményemet továbbra is fönntartom, bízom benne, hogy a Salvus vízzel végzett instillációs kúra segíteni fog a panaszain. A tényleges idegentest ilyen hosszú ideig való "vándorlását" praxisomban még nem tapasztaltam, valószínű, hogy a szervezet valamilyen módon már megszabadult volna tőle.

Bizalmát köszönve gyógyulást kívánok önnek!

Kérdés: 2012. március 02., 15:27; Megválaszolva: 2012. március 05., 21:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés