• Torok/garatgyulladés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két hete volt egy torokgyulladásom, láz kísérettel. Kaptam Augmentin duo-t és kb 5 napig pihentem nem is mentem dolgozni, ittam sok teát és szedtem Calcium Sandozt. Azóta a száraz köhögésem nem múlt el ezért újra visszamentem a a fül orr gégészhez aki 2x1 sumamedet írt. A sumamedet beszedtem a de semmi javulást nem tapasztalok. Folyamatosan iszom a langyos teát, szopogatok negrpt este pedig Dr. Theis lándzsás útifű szirupot iszom de még mindig kapar és kiszárad a torkom, kicsit szaggat a hátam, mellkasom és néha néha elcsuklik hangom a köhögéstől. Mi lehet ez?

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Uram! Ha a háziorvos hallgatózással tüdőgyulladást nem igazol, akkor mindössze kellemetlen utóhatása ez a vírusos hurutjának. Ha van lehetősége inhalálni (ultrahangos vagy kompresszoros készülékkel, Salvus vízzel, vagy fiziológiás sóoldattal), akkor napi 5-6*10 perc kezeléssel 2-3 nap alatt megjavulna. Ha nincs ilyenhez hozzáférése, akkor szabad levegőn töltsön el napi 1-2 órát, orron át lélegezve.


        Kérdés: 2012. március 01., 19:56; Megválaszolva: 2012. március 02., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: