• Mandulaműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Várom mielőbbi válaszát! Tisztelt Dr.Nő/Úr! Több hónapja gombóc érzéssel fordultam orvoshoz.Voltam vérvételen, nyaki ultrahangon, nyelőcső röntgenen, nézték az orrjárataimat, ezek mind negatívak lettek.Voltam reflux (kilégzéses? )vizsgálaton, ott 4 egység helyett 6 egység volt az eredményem, azt mondták elég csekély, kaptam rá gyógyszert, de ez azt mondták nem okozhatja a problémámat. A mandulám viszont idült, gennyes volt és a torkomban két féle streptococcus beta.haem.baktéiumot(Gcsoport? ) is kimutattak, candida gombát és starhylococcus aureust. Ezek többszöri antibiotikumos kezeléssel sem múltak el egyenlőre. Azt a döntést hozták a kezelő orvosok, hogy ki kell venni a mandulámat, amint a torok tenyésztésem negatív lesz, mert ez lehet az okozója a dolgoknak. Csak egy orvosi véleményre lenne szükségem, hogy Dr.Úr./Nő szerint is a mandulám okozhatja a problémámat, ha a többi lehetőségek már ki lettek zárva? Gondolom feleslegesen nem dönt egyik szakember sem mandulaműtét mellett. Köszönettel:Tímea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező! a leírás alapján valóban indokolt a műtét, panaszai hátterében állhat a krónikus gyulladásban lévő mandula.


        Kérdés: 2012. február 24., 17:01; Megválaszolva: 2012. február 27., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: