• PIracetam okozhatja a hallás javulását?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tanulási képességek javításához Memorilt szedtem fél éven át. Előtte is úgy tapasztaltam, hogy a körülöttem lévőkhöz képest feltűnően sokszor visszakérdezek. Egyszerűen sokszor nem értem meg egy-egy szót. Alapvetően a kis zajokat zörejeket viszont ugyanúgy hallom mint mások. De a beszédet mégsem értem annyira, hiába koncentrálok. Míg Memorilt szedtem (Piracetam hatóanyagú) egyszer csak gyanús lett, hogy lecsökkent a "tessék? " "hogy mondod? " visszakérdezéseim száma. Ezzel nem is foglalkoztam annyira, de most hogy 1 hónapja abbahagytam a gyógyszer szedését, most viszont egyenesen durvának találom hogy mennyire rosszabbul értem a kimondott szövegeket mint Memorillal... Nem rosszabb mint a Memoril előtti állapot, de most hogy tudom milyen tisztán érteni a másik szavait, kifejezetten zavaróvá vált hogy újra előjött a jelenség... Kérdésem: ezzel a gyanúval elmehetek orvoshoz hogy a hallásomra írjon fel Memorilt? Vagy a gyógyszernek semmi köze a hallásom működéséhez? Köszönöm válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a memória témában

        Tisztelt Uram! Agyi anyagcsere fokozót szedni az ön korában nem szokás, talán nem is javasolt, kivéve ha neurológiai deficitje van valami miatt. De elméletben a jelfeldolgozás sebességét javító szer jó hallásküszöb mellett a distinkciót (megértést) javíthatja. Persze lehet ez placebo effektus is.


        Kérdés: 2012. február 14., 22:23; Megválaszolva: 2012. február 15., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! András vagyok, 45 éves. Majd két hónappal ezelőtt estem át (vélhetően) Covid fertőzésen. Tesztelve ugyan nem voltam, de a tünetek, (torok fájás,köhögés,láz,szaglás/ízlelés elvesztés), erre utalnak. Nálam a...
        Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba). Régeben is volt enyhe viszketés de csak időnként és nem olyan intenzíven. Most viszont nagyon...
        Tisztelt Dr.Zaránd Rajmund! Kb. két hete fájt a bal oldalon a torkom, be is rekedtem. Fertőtlenítő tabletta használt, de visszatért, ezért 3 szem 500 mg-os Azibiot - ot kaptam, és elmúlt. Vasárnap fejeztem be a gyógyszert és tegnap, azaz kedden...
        Tisztelt Doktor úr! Szeptember közepén, lassan két hónapja egyoldali mandulatályogot követően mandulaműtéten estem át, aminek a varratja másfél hét alatt szépen begyógyult. Viszont ezután, és azóta is, a nyelvgyöki manduláim...
        Tisztelt Dr Úr! 2019. január végén nagy hideghatás érte a fejemet.Nem volt rajtam sapka. Másnap reggelre rosszabbul hallottam. Olyan érzetem lett ,mintha párna lenne a fülemen.Tapasztaltam hasonlót amikor magas hegyekben utazram,vagy ugyanitt...
        Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal jelentett problémát, mikor már majdnem kiestek a kövek és olyan érzésem volt, mintha valami...