• fülrecsegés nem múlik orr spray használatára sem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Jó pár hónapja recseg az egyik fülem erősebb hanghatásra. MIntha egy hangszóró betorzítana. Voltam vele orvosnál. Orrsprayt javasolt. Változást nem történt. Közben a mindkét fülem elkezdett fájni. Elmentem magánrendelésre. Ott megállapítottak kisebb gyulladást. Ecsetelés+kenőcs és felírt az orvos fülcseppet, majd megesküdött, hogy megjavul. Változás nem történt. Elég kellemetlenül fáj, recseg, néha bedugul. Közben kipróbáltam egyéb alternatív lehetőségeket is, mint: Meleg só, kőrózsa, fülgyertya, bioptron lámpa. Semmi változás. Fáj, recseg, mostanság olyan mintha be is lenne dugulva, és legújabban ha tisztítom nagyon minimális megszáradt vért találok a fülemben. Szeretném ha tanácsával tudna segíteni. Őszintén szólva tudom, ha újra elmegyek rendelésre nem leszek okosabb. Várom válaszát. Tisztelettel: Zoli85

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Uram! Két problémát írt le. Az egyik, mikor hangosabb ingerre a középfül izmai védelmi célból összerándulnak, ez neurotikus helyzetekben tud fokozódni és panaszt okozni. A másik a fülkürt működésének nehezítettsége. Dugultságérzés, orrfáváskor, nyeléskor reccsenő hang, mikor megnyílik és kiegyenlít. Előbbi esetben a stresszforrás kiiktatása, utóbbiban orrspray (pl. NAsic) max 2 hétig, rendszeres orrfúvás, befogott orral kiegyenlítés, ha nem megy, akkor orrmosás (pl. www.orrmoso.hu). Fültisztítást mellőzze! Abból csak baj lehet. Mindkét panasz lassan múló fajta, türelem javasolt, jelentősebb halláspanasz esetén audiológia is szóbajön.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 14., 09:29; Megválaszolva: 2012. február 15., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: