• Mandulaműtét utáni problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Október 11-én volt egy mandulaműtétem. és azóta 4-hónap telt el.és van egy olyan próblémám hogy amit iszok eszek vissza jön az orromon, és orr hangon beszélek.itt az orvosok azt mondják hogy el fog múlni.de én már nem bírom mert sokat szenvedek vele, és nem csinálnak semmit! Ezt szeretném meg kérdezni! és választ kapni! Előre is köszönöm! Üdv.:Teodóra.

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulaműtét témában

        Kedves Teodóra! A leírt tünetek VPI szindróma néven ismeretesek. Az esetek túlnyomó többsége hátterében nem submucosus hasadék, hanem a műtét utáni rossz beidegzés áll (a kezdeti heves fájdalom miatt). Sürgősen keressen logopédust vagy foniátert, néhány hét alatt meg tudja tanulni a lágyszájpad normális mozgatását, a nyílt orrhangzós beszéde el fog múlni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 11., 00:14; Megválaszolva: 2012. február 13., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: