tartos orrdugulas

Tisztelt Doktor Ur/No, a problemam november tajan kezdodott tusszoges orrfolyas formajaban, volt egy seb is az orromban, de mivel tel van es hideg nem gondoltam semmi kulonosre. Karacsonykor otthon voltam es csunyan megfaztam, a baj csak az hogy azota nem mult el. Gyakorlatilag masfel honapja nem kapok levegot az orromon(a jobb orrlyuk 0% volt vegig, a bal neha mukodik, de tobbsegeben a szamon at lelegzek sajnos.)Az orrdugulas az allando tunet, emellett hapcizok neha ill orrfolyas amikor sikerul kifujni.Laz, torokfajas nincs, nem volt. Probaltam orrkenocsot, nem hasznalt, sok folyadekot, teat fogyasztok, melegen vagyok, de csak ideig-oraig jobb.szedtem ACC200-t egy hetig, de nem jott fel semmi.(az orrvaladek szine egyebkent is atlatszo, nem sargas)Elmentem orvoshoz itt, nem vizsgalt meg sztetoszkoppal, hanem azt mondta rogton, hogy allergia mert egy megfazas ennyi ideig nem tarthat. (nem voltam elotte allergias, teszten sem voltam soha)Kaptam idopontot allergologushoz, tesztre is, de sokara kaptam idopontot.Idokozben, a doktor tanacsara elkezdtem szedni allergia gyogyszert(Aerius)(Tudom, a teszt elott egy honappal tilos) Ugyan meg csak harom napja szedem, de semmi valtozast nem tapasztaltam. Januarban otthon voltam, par hete jottem vissza(kulfoldon elek)de a kornyezet valtozas sem enyhitett a tuneteken.(Nincs macskam mint allando eleme a kornyezetemnek)ujabban enyhe mellkas/hatfajdalmam van belegzeskor.Nem tudom osszefugg-e a ket dolog.Kerdeseim: lehetseges, hogy egy natha alakult at valami tartosabba, vagy valoban allergia lehet? Ha allergia, altalaban mennyi ido utan hat a gyogyszer? (allergias ismeroseim alt.kalcium ill. gyogyszer bevetele utan jobban vannak..nalam semmi valtozas honapok ota.)Evek ota nem voltam beteg, sosem volt jellemzo ram. Meg annyit hozzatennek, hogy okt vege/nov.eleje ota nem dohanyzom, de elotte sem voltam igazi dohanyos, max napi 1-2szalat szivtam, egy doboz tobb hetig kitartott. Valaszat elore is nagyon koszonom, F.Tunde

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrdugulás témában

Tisztelt Tünde! Lehet allergia, arcüreggyulladás, orrpolyp, nátha... Orvosi vizsgálat nélkül nem tudunk semmi közelebbit. Antihisztamin hatása 2-3 hét múlva kellene, hogy jelentősebb legyen.

Kérdés: 2012. február 10., 20:49; Megválaszolva: 2012. február 13., 13:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás