Pajzsmirigy vagy valami más?

Tanácsot szeretnék kérni, hogy forduljak-e még valahova a problémámmal, ha igen hova? Tavalyelőtt novembertől tavaly februárig mononukleózisom volt. Mindenem be volt dagadva, mandula, nyelvtő, pajzsmirigy, nyirokcsomók. Mire ez kiderült addigra már beszedtem 3 doboz antibiotikumot, mert tüszösmandulagyuladással kezeltek.(egy belgyógyász, 2 gégész)Eközben egy másik belgyógyász torokkenetet és vért vett, hogy megtörténjen a betegség vizsgálata, utóvizsgálata. A torkomban folyamatosan rossz érzésekkel küszködtem, ezért természetgyógyászhoz fordultam. Ő parazitairtást javasolt és 3 hónapig tartó candidadiétát. Ezek után voltam egy harmadik (magán)gégésznél. Ő továbbküldött endokrinológushoz.Vérvételek és nyaki ultrahang. Apró göbös szerkezet, de semmi egyéb, ezért nem kezelnek gyógyszerrel. Aztán voltam biorezonancia vizsgálaton.Senki semmi komolyabbat nem talált. A szinte folyamatosan fennálló apró tünetekre mindenki legyintget és azt javasolják, ne foglalkozzam vele. Megpróbáltam egy pár hónapig nem foglalkozni semmivel, mert elviselhetőek a tüneteim, de számomra nem megnyugtatóak. Ha azt mondják majd elmúlik, felszívódik stb. és ne aggódjak, mert ez lehet ettől, attól amattól, de semmiképpen nem lesz, illetve nincs nagy baj, akkor elfogadom, de csak széttárt karokkal találkozom. Tehát a tüneteim jelenleg: 1.nyakam alsőrészén dudor van(ami gondolom a pajzsmirigy)és hol jobban, hol kevésbé "gennygombóc"érzés, ami se le, se ki nem mozdul.Evésnél, ivásnál nem zavar.Ez az érzés a kezdetektől van, csak kb.ősz óta sokkal jobb, mint azelőtt és most már van, hogy szinte nem érzem napokig, órákig, de aztán ismét visszajön az érzés.2.térdem-combom találkozásánál a belső oldalon olykor piros folt, 3.születésnél kapott oltás duzzadva, pirosodva kb.8hónapja, hol jobban, hol kevésb, 4.duzzadt szemhéj hol jobban, hol kevésbé kb. másfél hónapja.Várom válaszukat, köszönöm:M. Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Hölgyem! Nem látok összefüggést tavalyi betegsége, és jelen minor tünetei között. Nem könnyű egyebekben a mainstream medicinát és az alternatívat összhangba hozni. Sőt, szerteágazó, organikus háttér nélküli panaszai inkább pszichogén eredetűek lehetnek. Ilyen irányt próbált már?

Kérdés: 2012. január 31., 17:36; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:06
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás