• Nyaki duzzadas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő. Az a problémám, hogy néhány hete folyamatosan megjelenő nyaki duzzadásaim vannak. A duzzadásoknak nincsenek fizikai jelei, azonban a torkomban úgy érzem, mintha valaki a kezével folytogatna vagy mintha belül valamilyen szervem meg lenne dagadva. A manduláimtól kb. két-három újjnyira lefelé érzem ezt az érzést. Eleinte kifejezetten stresszes állapotok alkalmával vagy azok után éreztem ezt az érzést, a mai napokban, azonban napi szinten jelentkeznek, függetlenül a napszaktól és a stresszes helyzetektől. Ezelőtt voltak már több éves torokfájási panaszaim. Vérvizsgálatok sem és a torokváladék vizsgálat sem mutatott ki eredményt. A torokfájásra már kaptam Broncho-Vaxom kezelést, és többnyire szünt. Nem tudom, ha van-e valamilyen összefüggés a kettő között. Előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombócérzés témában

        A torokgombóc érzésnek számos oka lehet, javasolt elmenni fül-orr-gégésztre, ahol megnézik, hogy a garatban és a gégében van-e kóros, nincs-e a pajzsmirigy megnagyobbodva. Ha itt nem igazolódik a probléma oka, gasztroenterológiai szakrendelés felkeresése szükséges.


        Kérdés: 2012. január 30., 21:31; Megválaszolva: 2012. január 31., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: