• Miért nem gyógyul a mandulagyulladásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Én egy 21 éves lány vagyok, és már negyedik hete tüszős mandulagyulladásom van. Először 1 hétig Curam Duo-t szedtem, de még el sem fogyott, amikor újra megjelentek a tüszők. Ezután Supraxot szedtem 10 napig, majd 4 nap elteltével ismét visszaestem. Már aludni sem bírtam, az ügyeleten két gyógyszert is felírtak, Prixotert és Kliont. Most volt a legmagasabb a lázam is, 40 °C. Már negyedik napja szedem, a nyelés már nem fáj, de a manduláim még mindig nagyok és fehérek. Az ügyeleten azt mondták, ha meggyógyulok, ki kéne venni a manduláimat. De nekem még soha nem volt semmilyen mandulagyulladásom! Nem lehet, hogy csak az eddigi gyógyszerek voltak hatástalanok? Ha elmegyek fül-orr-gégészetre, alaposabban megvizsgálnak? Esetleg kitenyésztik a kórokozót? Sajnos egy hét múlva (február 6-án) megkezdődik az egyetemen a második félévem, ezért (is) jó lenne, ha már nem esnék vissza. Mit tehetnék ezért? Szedek multivitamint, nagy dózisú C vitamint, Normaflore-t, sok mézes-citromos teát iszok (langyosat), sós vízzel öblögetek. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandula témában

        Tisztelt Hölgyem! Nem jellemző eset, amit leírt. Én ugyan nem hiszek a tenyésztésben, de ez esetben mindenképp tenném jobb híján, valamint vérkép is kéne, mert akár Mononucleosis infectiosa elhúzódó esete is lehet, az meg ránézésre nem bizonyítható, csak a vérkép alapján!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 15:33; Megválaszolva: 2012. január 31., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: