• Fülzúgás úszás után, kamilla segíthet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! A panaszom tavaly szeptemberben jelentkezett.Elmentem úszni és nem raktam be a füldugót és úszás után elkezdett fájni a jobb fülem utána pedig zúgni. Mai napig zúg a jobb fülem.Fül-orr gégésznél voltam és annyit látott, hogy a dobhártya nem gennyes kicsit begyulladt volt.Enyhe pirosodást láttak rajta.Kimosták a fülem és Betarevin és otosporint fülcseppet kellett használnom egy hónapig. Voltam Bera vizsgálaton és Hallásvizsgálaton. Eredmény: Jobb fül kissé gyulladt, váladékos hallójárat. Bera vélemény: jobb oldal: objektív küszöb -2 KHZ:rosszabb mint a szubjektív küszöb -2 kHZ-n az I-VIPL normális határon belül van. -RETROCOC HLEARIS LAESIORA utaló jelet nem észleltünk. Ball oldal: objektív hallásküszöb megfelel a szubjektív küszöbnek. Voltam dopler vizsgálaton is és különös eltérés nincsen.Érszűkület nem látható. Jártam fül-orr gégész magánorvosnál is, ott is kimosták a fülem és Tebafortent és Moduxin szedtem. A napokban kamillás párologtatást csináltam és sajnos el kezdett fájni a jobb fülem és a zúgás is hol halk hol pedig hangos volt, ezért befejeztem a párologtatást is, ne hogy többet ártsak vele! Összesen három orvos látta a fülem, de senki nem tudja megmondani, hogy mitől van a fülzúgásom, csak próbálkoznak rajtam. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, hogy elmúljon a fülzúgásom? Kamillás párologtatás jó-e vagy nem? Várom a doktor úr mielőbbi válaszát! Üdvözlettel: Péter

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Uram! Régi panaszának teljes gyógyulása ügyében nem tudom hiú reményekkel kecsegtetni. Ha 2 héten belül nem javult, akkor valószínűleg jobban teszi, ha megszokja, és megtanul ezzel együtt élni. A szőrsejtek pusztulása végleges, idegrendszer képes némi kompenzációra. Betaserc segíthet, esetleg homeopátia, illetve Tebonin tabletta.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. január 30., 10:48; Megválaszolva: 2012. január 31., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! András vagyok, 45 éves. Majd két hónappal ezelőtt estem át (vélhetően) Covid fertőzésen. Tesztelve ugyan nem voltam, de a tünetek, (torok fájás,köhögés,láz,szaglás/ízlelés elvesztés), erre utalnak. Nálam a...
        Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba). Régeben is volt enyhe viszketés de csak időnként és nem olyan intenzíven. Most viszont nagyon...
        Tisztelt Dr.Zaránd Rajmund! Kb. két hete fájt a bal oldalon a torkom, be is rekedtem. Fertőtlenítő tabletta használt, de visszatért, ezért 3 szem 500 mg-os Azibiot - ot kaptam, és elmúlt. Vasárnap fejeztem be a gyógyszert és tegnap, azaz kedden...
        Tisztelt Doktor úr! Szeptember közepén, lassan két hónapja egyoldali mandulatályogot követően mandulaműtéten estem át, aminek a varratja másfél hét alatt szépen begyógyult. Viszont ezután, és azóta is, a nyelvgyöki manduláim...
        Tisztelt Dr Úr! 2019. január végén nagy hideghatás érte a fejemet.Nem volt rajtam sapka. Másnap reggelre rosszabbul hallottam. Olyan érzetem lett ,mintha párna lenne a fülemen.Tapasztaltam hasonlót amikor magas hegyekben utazram,vagy ugyanitt...
        Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal jelentett problémát, mikor már majdnem kiestek a kövek és olyan érzésem volt, mintha valami...