• Gombóc a torokban-állandó nyeldeklés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Állandóan olyan érzésem van, mint amikor valaki már megy ki a náthából, s próbálja a sűrű kikrákogni vagy lenyelni, de ez sohasem sikerül teljesen.Úgy érzem, hogy krónikus náthám is van, ami általában reggel jelentkezik, nappal viszont már nem okoz problémát. A legnagyobb problémám este az elalvás előtt van, amikor a torkomban ott érzek valamit.Ha a beszívott levegőt vissza akarom fújni, akkor mint egy csappantyú, valami elzárja a levegő útját.Sokszor riadtam már fel éjjel arra, hogy nem kapok levegőt. Az az érzésem, hogy nekem a torkomban esetleg valamilyen kinövés, szövődmény van.Viszont már három orvos is belenézett a torkomba, de egyik sem látott semmit.Bizonyos spraey-ek befújása után jön ki bizonyos mennyiségű sleim, de a" gombóc" mindig ott marad.Nagyon kellemetlen érzés, s ez már legalább nyolc éve így van.Válaszukat előre is köszöni Köles Vince Rév-Komáromból

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a gombócérzés témában

        Tisztelt Uram! Az ön által panaszolt jelenség globusérzés és/vagy postnasal drip. Sokféle oka lehet az allergiától a légszennyezésen át a krónikus arcüreggyulladásig és a refluxbetegségig. Tulajdonképpen kellemetlen, de nem súlyos baj. Én mindenképp kipróbálnám az orröblítést (pl. NeilMed SinuRinse készülékkel, patikalista: www.orrmoso.hu), hiszen a minimális váladék eltávolítása oki terápia a légszennyezés, arcüreg-gyulladás, sőt allergia esetén is. Esetlegesen kiegészítő "soft" terápiáként, ha refluxban is gondolkodunk, akkor napi 1dl Salvus-víz 1 korty/óra sebességgel való ivókúraszerű fogyasztását is próbálja ki. Ha semmi sem segít, akkor képalkotó vizsgálatok (CT, MR), iletve fül-orr-gégészet javasolt.


        Kérdés: 2012. január 27., 09:54; Megválaszolva: 2012. január 30., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: