• Fess műtét utáni probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Panaszaim 2010 novemberében kezdődtek, megfáztam, de hónapokig elhúzódott, és kiderült hogy melléküreg gyulladásom van. Nasonex orrspray és az anti-biotikumok nem segítettek. A CT vizsgálat kimutatott kisebb cisztákat a melléküregeimben, amiket két orvos is ártatlannak tartott, valamint nyálkahártya-megvastagodásokat. 2011 novemberében Fess műtéten, orrkagyló kissebbítésen estem át. Megindult a pörkösödés, ez elmúlt, majd jöttek újra a panaszaim: - a bal orrnyílásom erősen dugult, ha kitisztult, a másik dugult be. meglátogattam orvosom, aki az enyhe orrsövény-ferdülésemre hivatkozott, és nem látott semmi rendellenességet. A jobban működő orrnyílásomból 2 hete egy jelentős mennyiségű, erősen összetartó, gennyes váladékadag távozott, majd a másik nyílásból hasonló sárgás-színű, de felszakadozott váladék távozott. Ezek után pár napig jó volt a közérzetem, orrom nagyjából jól működött, most két napja ismét úgy érzem megfáztam, és megint dugul a bal-orrnyílásom. Tengervizes orrspray-el kezelem orromat Egyéb tünetek: -miután kifújom, dugult orrnyílásomon erősen szívom a levegőt és mintha össeszorulna benn és akadozva áramlik át a levegő, és kellemetlen, száraz érzés. -fújás után cuppogást hallok orromból, mintha utána szökne át a levegő valamin, valamint fújás közben fülem sípol. Azért fordultam önhöz, mert úgy érzem valami még mindig nincs rendben. Köszönöm figyelmét!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fess műtét témában

        Tisztelt Uram! Sajnos a melléküregbetegség hátterében álló élettani és anatómiai okoknak csak egy részét rendezheti a műtét. Ha jól sikerült, akkor a melléküregek szellőzése jobb, mint előzetesen, remélhetőleg kevés nyálkahártyát távolítottak el az üregekből a beavatkozás során, mert az újraképződött helyek nyálkatranszportja mindig rosszabb, mint az eredeti működés. Mindebből következően hosszabb távon a pangó váladék eltávolítása lehet a megoldás, ehhez ajánlom a NeilMed SinuRinse készüléket (www.orrmoso.hu). Napi 2szeri használattal panaszmentesség érhető el 2-3 hét alatt, de utána is kell fönntartó kezelés.


        Kérdés: 2012. január 24., 10:59; Megválaszolva: 2012. január 25., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Zaránd Rajmund Kérem.hogy értelmezze a minap készült CT vizsgálatom eredményét A vizsgálat elözménye, hogy a gégeszeten az epipharynxban diónyi lágyrész észleltek. A tonsilla pharyngea tömegesebb, az az epipharynx lumene felé...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja kezdődött, hogy evés közben szúró fájdalomra lettem figyelmes nyelés közben, amikor észre vettem egy apró fehér hólyagot a garatomon. Étkezés közben fájdalmas, szúró érzést érzek, amely fél órán...
        Kedves Doktorúr! Némileg tanácstalan vagyok,ezért szükségem lenne a segítségére. 2018.júliusában kivették a kisfiam orrmanduláját ,illetve mindkét fülébe tubus került,ami azóta sem esett ki. Az orvos ,aki műtötte azt mondja ez már...
        Udvozlom. Tobb,mint egy hete faj a fejem,arcuregem es fulkurthurutot allapitottak meg. Szedulok,olyan bizonytalansagerzesem van,nem forgo szedules. Szedtem 3 napot Sumamedet szedtem,aztan egybol “rasieltem”5 napot a hidegben es szelben. Tovabbra is faj a...
        Tisztelt doktor úr /nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 éves kislányom pár hete néha panaszkodik hogy ha hirtelen fordítja a fejét vagy felkel az ágyból megszédül par másodpercre. Kardiológusnál voltunk minden rendben. Néhány...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A torkomban és a nyelvemben gyakran izomhúzódás alakul ki egyszerűbb cselekedetek hatására, mint pl. ásítás, erőteljesebb nyelés. Legutóbb, amikor hányinger gyötört és csak öklendeztem, olyan erős...
        Udvozlom. 3 eve mutottek orrsoveny es Arcureggel. Azota is hA szeles ido van,lampazok egybol. Most is ez volt,de nagyon bedurrant az arcuregem,es a fulem is faj. Sumamedet szedek ;1 (1 napja,3-ig kell) orrspray,ful es arcmelegites. A kerdes: szedulgetek egesz...
        Tisztelt Doktor Úr! Még decemberben írtam Önnek, a nyaki nyirokcsomóim miatt, és a nehéz nyelés miatt. Már akkor is említettem a pajzsporc fájdalmat. Követtem a javasoltakat, de nem volt javulás, így újra felkerestem a fül-orr gégészem, a...
        Tisztelt Doktor Úr! 4,5 hete vettem észre, hogy a bal fülem zúg. A háziorvos hurutosnak látta, kaptam Otipax sprayt. Mivel nem maradt abba, néha nyilallást is éreztem, elmentem az ügyeletre, ahol Duoxal cseppet adtak, s mellé 1 napig csíkot a...
        Nyár óta folyik az orrom, 3 hónapja az orrom is be van dugulva, de mindig csak az egyik fele. A jobb orrlyukam szokott bedugulva lenni, este felé jellemző, hogy átdugul a másikra. Január első felèben elmentünk fül-orr gègèszetre ahol az orvos...