fülsípolás

tisztelt dr nő/úr! problémám a köv.lenne: bal fülemen halláscsökkenés jelentkezik és már állandósult fülsípolás.nagyobb hanghatás nem érte.bal oldali garatmandulám mindig nagyobbnak látom, de nem fáj, de elég gyakran begyullad, de akkor is csak a bal oldali.tavaly jártam orr fül gégésznél javasolták a mandulák eltávolítását.hallásvizsgálaton minimális halláscsökkenést állapítottak meg.kérdésem a köv lenne: van-e összefüggés véleménye szerint e kettő között? mit tetszik javasolni? válaszát előre is köszönöm.tisztelettel Peterson

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülsípolás témában

Tisztelt Uram!

A tinnitus és a mandulagyulladás közt nem látok közvetlen összefüggést. Mindkét problémát érdemes orvosolni egymástól függetlenül. A hallás/zúgás a nehezebb ügy. Leginkábbis azt vegye figyelembe, hogy a beteg füle további romlásnak jobban kitett, zajhatásra érzékenyebb.

Kérdés: 2012. január 19., 10:25; Megválaszolva: 2012. január 21., 17:08
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelés a fülben
Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő panaszom, hogy a jobb fülemben ciripelő hangot hallok. (A bal fülemben soha.) Ahhoz is hasonlíthatnám, mint amikor...
Fülsípolás
Üdvözlöm! 23 éves lány vagyok, és körülbelül két hete éjszakánként (amikor teljesen csend van) hallok valami fura morze szerű ütemes...
fülsipolás
Tisztelt Doktor Úr! Egy-másfél hete azt vettem észre, hogy sípol, ciripel a jobb fülem. Magas vékony hang, ami érdekes módon kevésbé zavaró...
Fülsípolás erős hanghatás miatt
Üdvözlet! Viktória vagyok! Olyan problémám lenne hogy a férjem egy erős hanghatás következtében immárom már fél éve sípol a füle...
A fülsípolás miatt már aludni sem...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám egy hete kezdődött! Tudni illik, hogy pánikbeteg vagyok illetve menstruációs szorongást állapított meg...