• Elhúzódó mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Három hete küzdök torok/mandulagyulladással. Túl vagyok egy 7 napos antibiotikum kúrán, aminek abbahagyása után már másnap újra gennyes volt a torkom és a mandulám. A kúra utolsó két napján belázasodtam, és minden izmom, ízületem fájt, 3 napig olyan fejfájásom volt, hogy azt hittem, szétrobban a fejem. Mai napon újabb fajta antibiotikumot kaptam, délutánra szívritmuszavar kezdődött (extrasystolek), és estére újra folyik a genny a torkomban. Meddig tart ez még? Mi lehet az oka, hogy ennyire nehezen reagál a kezelésre? A szívpanaszoknak lehet köze a betegséghez? Köszönettel várom válaszát, Freespirit

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt ASSZONYOM! a tüszős (bakteriális) mandulagyulladás jellemző kórlefolyása 7-10 nap, magas lázzal jár. Az ön esete nem bizonyosan ilyen. Lehet akár virális fertőzés következménye is. Keressen föl fül-orr-gégészt, esetleg készíttessen EKG-t is, hogy az esetleges összefüggés kiderülhessék. Egyébként a mandulagyulladás jellemzően nem a gyógyszertől, hanem a bölcs természettől múlik el, a gyógyszer leginkább a másodlagos betegségek elkerüléséhez szükséges.


        Kérdés: 2012. január 12., 19:02; Megválaszolva: 2012. január 14., 23:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció