• fülviszketés hallójárat gyulladás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktor nő! Körülbelül két hónappal ezelőtt kétoldali hallójárat gyulladásom volt. Mindkét fülembe Burowos csíkot és rá párakötést kaptam, illetve antibiotikumot szedtem. Kb. 4-5 napig volt a füleimen párakötés. A gyulladás megszűnése és a kezelés befejezése óta azonban gyakran viszket a fülem( nem állandó jelleggel), zsírosabbnak érzem a fülem( többször elég kellemetlen, fura szaga volt a fülzsírnak), fényesebb a fülkagylóm. A tisztítás során nem hagyja el több váladék a fülem( sőt, mintha kevesebb lenne), de érezhetően más az állapota és az állaga a fülzsírnak. Előre is köszönöm a segítségét.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Kisasszony! A hallójárat gyulladás és a kezelés után valóban megváltozhat a fülzsírtermelés. Javaslom, hogy használjon minden este a fülébe 1-2 csepp paraffin olajat, hogy a viszketést elmulassza, és a szokásos fülzsírtermelődést is helyreállítsa. "Fültisztító" pálcika használatát nem helyeslem.


        Kérdés: 2012. január 11., 17:41; Megválaszolva: 2012. január 12., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....