Hirdetés
      • Aggódom nagyon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Ur/Nő, panaszom a következő. Kb.1 hónappal ezelőtt hirtelen szájszárazság tört rám, és ronda fehér lepedékes lett a nyelvem, sokszor volt savanyu, keserü a szám ize. Megijedtem, gyorsan gégészet. Kitenyésztett garatváladék candidára ami negativ lett. 1 hét mulva controll, akkorra meg már nagyon fájt a torkom, arra srepfen+ valami Borax ecsetelő. A lepedék a nyelvemről enyhén eltünt, de nem teljesen. Házilag én otthon szedtem be egy levél semicillin kapszulát, de ez sem vezetett sehová. Most ugyanugy fáj a torkom, az állcsontom alatt mintha egy picit meglenne dagadva talán a nyálmirigyem és a két oldalon a fültő alatt is, a szájizem mostmár rendben, de borzasztóan fáj a nyakam. Hátul a csigolyánál, valamint két oldalt körbe. Várom szives válaszát, hogy ön szerint mi lehet a baj, kissé szédülök, rossz a közérzetem is. Antibiotikum sem használt valójában. Hová forduljak ezekkel a panaszokkal? Kérem szives válaszát, nagyon aggódom. Köszönettel, M.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Kedves Asszonyom! Szinte biztosan nem bakteriális, de fizikális vizsgálat nélkül fogalmam sincs, hogy reflux vagy más okozza a panaszait. Mindenképp érdemes volna kipróbálni ivókúrát Salvussal, ami abból áll, hogy napi 2 deci szobahőmérsékletű Salvus vizet igyék meg óránként kortyolva egyet-egyet. Ha 2 hét alatt rendbejön, akkor reflux. Ha az orrlégzése is rossz, akkor orröblítés javasolt napi 2-szer (pl. orrmoso.hu). Ha ezekre a természetes gyógymódokra nincs javulás 1 hónapon belül, akkor fül-orr-gégészeti vizsgálat ismételten javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 05., 23:33; Megválaszolva: 2011. december 06., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés