Fülsípolás erős hanghatás miatt

Üdvözlet! Viktória vagyok! Olyan problémám lenne hogy a férjem egy erős hanghatás következtében immárom már fél éve sípol a füle, állandóan.Ha felidegesíti magát, akkor ez a sípolás csak felerősödik.Kiprobáltunk már mindent notropíl infúzíót, amire csak felerősödött a sípolás, és nem is csökkent vissza az elötte lévő állapotra, hanem ez a felerősődés így is maradt, ginko bilobát, különböző vitaminokat, egészségesebb táplálkozást, megvonták a fehérje túlzott fogyasztását (semmi hús, tej, lisztes termék, csak zöldség) .Voltunk természetgyógyásznál, ideggyógyásznál, fül-orr gégésznél, mindenhol minden negatív. A hallávizsgálat eredménye nem mutatott ki semmi féle halláscsökkenést. Minden féle lézeres gépet, és semmi eredmény, de még csak enyhe javulás sem. Teljesen el vagyok keseredve, mi lesz ha már, ez örökre így marad? Ezzel nem lehet egy 36 éves embernek együtt élnie, mert minden napját csak megkeseríti! Mit lehet még ez ellen tenni, hogy a valódi ok kiderüljön, és célzottan a baj forrásásra lehessen a megoldást megtalálni? MR vagy Ct vizsgálat? Válaszát nagy reményekkel várom, mert már a lehetőségek nagyon elfogytak a számunkra, hogy a megoldás valyon mi lehet? Tisztelettel: Viktória

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülsípolás témában

Kedves Viktória!

Sajnos nincsenek jó híreim a férje számára. A leírt tünetek hátterében belsőfül eltérés áll. Ha még nincs is kimutatható halláscsökkenés, akkor is a receptorsejtek pusztulása az ok, ami 14 napon belül javulhat a baj kezdetétől, az pedig már régen elmúlt. Azt tudom mindössze javasolni, hogy próbáljon autogén tréning vagy egyéb stresszoldó módszert megtanulni, és megbékélni, elfogadni a baját. Jómagam 9 éves korom óta élek tinnitusszal, gyakorlatilag stresszes időszakokat kivéve nem is veszek róla tudomást, nem zavar. CT, MR akkor jön szóba, ha a kivizsgálás részeként még nem történt meg, ezek a képalkotó vizsgálatok ugyanis egy ritka tumor kizárása miatt szükségesek (acusticus neurinoma) , de ennek eltávolításával sem szokott a tünet elmúlni.

Kérdés: 2011. december 04., 11:11; Megválaszolva: 2011. december 06., 22:20
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelés a fülben
Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő panaszom, hogy a jobb fülemben ciripelő hangot hallok. (A bal fülemben soha.) Ahhoz is hasonlíthatnám, mint amikor...
Fülsípolás
Üdvözlöm! 23 éves lány vagyok, és körülbelül két hete éjszakánként (amikor teljesen csend van) hallok valami fura morze szerű ütemes...
fülsipolás
Tisztelt Doktor Úr! Egy-másfél hete azt vettem észre, hogy sípol, ciripel a jobb fülem. Magas vékony hang, ami érdekes módon kevésbé zavaró...
fülsípolás
tisztelt dr nő/úr! problémám a köv.lenne: bal fülemen halláscsökkenés jelentkezik és már állandósult fülsípolás.nagyobb hanghatás nem...
A fülsípolás miatt már aludni sem...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám egy hete kezdődött! Tudni illik, hogy pánikbeteg vagyok illetve menstruációs szorongást állapított meg...