• Mandulagyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már többször tapasztaltam rendszertelenül, hogy úgyéreztem, a mandulám mögé(mindkettővel megesett már) szorult valami. Tükörben megnéztem láttam hogy valami fehér dolog. Mikor megnyomtam fölötte a torkomat kijött még belőle ugyan ilyen fehéres sárgás törmelékes, nem nyálkás dolog. Aminek mellesleg szétmorzsolva igen kellemetlen szaga van. Nem fáj a torkom nincs lázam nem vagyok beteg. Nem tudom mi lehet ez a jelenség, ezért fordultam Önhöz. Nem dohányzom rendszeresen, de az esetek előtt 1-1napot dohányoztam(3-4 száll cigaretta). Esetleg okozhatta a dohányzás ezt a tünetet? 2-3hetente van 1-2 nap amikor dohányzom. Illetve azt szeretném még megkérdezni, higy az normális-e hogy a bal mandulám nagyobb, kitüremkedik, míg a jobboldali nem? Válaszát előre is köszönöm! Dávid

        Dr. Veress Dóra válasza a torokfájás témában

        Kedves Dávid! A mandulájából kinyomható anyag elhalt hámsejteket és szövettörmeléket tartalmaz, ez normális jelenségnek teknthető. Ha nem fáj a torka, nem lázas, akkor nem kell vele foglalkozni, elég, ha alkalmanként kinoymja ezeket a zavaró fehéres-sárga csomókat. A mandulák közti eltérésnek sok oka lehet, de ha nem jár lázzal vagy fájdalommal, nyomásérzékenységgel, akkor valószínűleg ez is ártalmatlan jelenség. Ha mégis aggódna, akkor keresse fel a fül-orr-gégészetet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 03., 20:11; Megválaszolva: 2011. december 06., 00:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés