• Valamire allergiás lennék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszoló! A kérdésem a következő lenne.. Kb. 3 hónappal ezelőtt a háziorvosom írt fel nekem a magas vérnyomásomra gyógyszert (Coverex)..amire allergiás tüneteim jelentkeztek...ezzel sürgösségin elláttak...vérvétel, injekció és ott írtak fel egy új gyógyszert a Concort a magas vérnyomásra.(lehet kicsit messziről indítom a kérdést, de lehet, hogy köze van a jelenlegi állapotomhoz). Kb. 1 hónapja elmentem a h.orvosomhoz, azzal a problémával hogy a torok-fültőnél éreztem egy csomót...először mandula gyulladásra gondoltam, bár nem fájt se a torkom, se a mandulám...de amikor elmentem az orvos mondta, hogy inkább elküld nyaki uht-ra, mert szerinte nyirok csomó van megduzzadva..(a fültőtől..a nyakamon át feszítő érzés volt...konkrétan mint mikor be van dagadva az ember valamelyik testrésze...ezáltal az arcom azon része is megdagadt...annyira nem látványosan, de az érzés ott a jobb oldali arcomon is az a feszülős érzés...még a mai napig. Fül-orr gégén is jártam...röntgenen is...de nem találtak semmit... Nagyon idegesít, hogy mitől van az arcom feldagadva...még leginkább ugyan azon az oldalon(jobb, ahol a nyaki nyirokcsomó meg van/volt dagadva)...ehhez társul, hogy érzésem szerint a nyelvem is meg van kicsit dagadva...és a jobb kezem is(jobb kezes vagyok ezt hozzá tenném), de pláne reggelente...feszül...az arcom meg egész nap...persze ilyenkor is a kezem is...de az arc, nyelv az olyan feszülő , picit látni hogy teltebb, olyan égő bizsergő érzés, még annyit hozzá tennék, hogy ahogy nyelek, a torkomon érzem azt a lerakodást..folyamatosan..(dohányzom), de ezt leginkább most érzem..arcüreggyulladás lenne? Fogászaton is jártam, fogaim rendben vannak. Concort szedek, Cetebe vitamint és Panangint. Coverexre allergiás vagyok, azt abba hagytam mint írtam is. Vmire allergiás lennék? Gyógyszerre? Ételre? Vagy mi lehet a probléma? Valami van az biztos, mert én ismerem magamat, nem ilyen szokott lenni az arcom..és az érzés sem. Mit javasol? Köszönöm válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a arcduzzanat, nyirokcsomó, allergia témában

        Tisztelt Asszonyom! Gégészeti szempontból nehezen értelmezhetőek a panaszai, semmi típusos betegség ilyet nem okoz. Javaslom, hogy allergológiai-immunológiai irányba induljon el.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 12., 17:50; Megválaszolva: 2011. november 15., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés