Orrpolip, orrsövény ferdülés és krónikus arcüreggyulladás

Tisztelt Orvos! Érdeklődni szeretnék, hogy nemrég voltam CT vizsgálaton, ahol kiderült, hogy orrpolipom van, orr sövény ferdülésem és krónikus arcüreggyulladásom van, amire háziorvosnál nem kaptam gyógyszert, mert nem segítene. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor altatásos műtéttel távolítják, illetve faragcsinálnak vagy érzéstelenítéssel. Én inkább altatást szeretnék. Az érzéstelenítéses műtétnél hová kapom az injekciót? Nagyon félek attól, hogy mindent látok és hallok majd. Az arcüreggyulladás a polipomtól lehetséges? Asztmás és allergiás is vagyok természetesen. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrmelléküreg-gyulladás témában

Tisztelt Asszonyom! Kérdéseit alapvetően annak az orvosnak kellene föltennie, aki operálni fogja, hisz a műtét körülményei helyenként változóak. Általánosságban igaz, hogy farigcsálni a székely bácsik szokták a petrencésrudakat, orrpolyp és orrsövény műtétet egy ülésben, ún. neurolept anesztéziában, endoszkóp segítségével szokás végezni. A beteg előkészítő injekció koktélt kap, ami után gyakorlatilag szendereg, bár orvosi értelemben véve nem alszik, hiszen nem áll le a légzése, nem kell intubálni, lélegeztetni, nem kell az életfunkcióit felügyelni. Szólításra, zajokra ébred. Ami azért is fontos, mert a műtéti terület az idegrendszerhez és a szemhez eléggé közel van, néha segítség a beteg kooperációja a tájékozódásnál. Orrtampont 24-48 órára kap mindenképp, az az egész procedúra leginkább kellemetlen része. Utókezelés is van, szokásosan 5-10 héten át.

Kérdés: 2011. november 03., 13:04; Megválaszolva: 2011. november 05., 07:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban