• Fogynék!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Néhány éve kiderült, hogy a pajzsmirigyem erősen alulműködik.Valahogy fordítva mennek nálam a dolgok, mert akkor lefogytam 46 kilóra, mióta gyógyszerrel normalizáltuk a TSH értéket, megállás nélkül hízok. Ma már 58 kg-ot mutat a mérleg. A háziorvos és a belgyógyász sem érti;vezettem naplót az étkezésemről, mely szerintük sem indokolja a súlygyarapodást.Heti háromszor DVD-re edzek és nem mozdul lefelé a súlyom.Végső elkeseredésemben kipróbálnék egy diétát, amit egyik családtagomnak állított össze pár évvel ezelőtt az ő orvosa. A kúra tíz nap alatt 5kg fogyást ígér, és leghamarabb két hónap múlva ismételhető.Szeretném a véleményét kérni, érdemes-e nekifognom, ártalmas-e, ill. mekkora az esélye annak, hogy csak átmeneti eredményt érek el vele, és utána esetleg rögtön visszakúsznak a leadott kilók, ha a diétát befejeztem? 1.nap:2kg alma v. 2l almalé 2.nap:0, 5kg sovány sajt (Lapka sajt) 3.nap:0.5kg párizsi+savanyú uborka 4.nap:0.5kg héjában főtt burgonya 5.nap:0.5kg főtt marhahús v. gépsonka 6.nap:1.5l tej+kétszersült 7.nap:0.5kg virsli+uborka 8.nap:8db keményre főtt tojás 9.nap:5csésze mézes tea+kétszersült 10.nap:75dkg sovány tehéntúró +ásványvíz bármilyen mennyiségben +napi 1 Plusz tbl. Véleményét előre is köszönöm! Katrina

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigybetegség témában

        Kedves Katrina!
         
        Nem igazán ismerem azt a koncepciót, ami alapján orvosuk összeállította a diétát. Látok benne szénhidrátos, fehérjés napot is, vegyes napokat, néhol kevésbé egészséges ételt és jócskán eltúlzott mennyiségeket. A tíz nap alatti 5 kg fogyást soknak tartom, az a tapasztalat, hogy 4 hét alatt szabad 4-5 kg-ot fogyni, hogy ne következzen be jojo-effektus.
        Az én kezelési elveim szerint ellenőrzött zsírbontást kell végigvinni a kúra során. Csak azt tudom javasolni, hogy olyan diétát végezzen, ahol orvosi felügyelet mellett ellenőrzött zsírbontás történik.
        Jó lenne ismételten megnézetni az sTSH-t, FT3-at, FT4-et, attól függően, hogy mikor volt utoljára kontrollálva.
         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont


        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 22:02:04; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!