• Szülés utáni nagy has!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

        Olyan problémám van hogy 9 hónapja szültem és nem megy le a hasam, már elkezdtem tornázni, de a hasam állandóan puffadt és a hasam alsó része is szokott görcsölni.Sokszor szédülök, émelygek, hányingerem is van.Terhességem előtt megállapították nálam hogy Reflux beteg vagyok+Helikobakter betegségem is volt.Kaptam Nexiumot amit 6 hónapig szedtem, de utánna nem, mert teherbe estem.Terhességem alatt is savas voltam és nagyon sokat híztam 30kg-ot.

        Nagyon zavar hogy ekkora a hasam"belem", mit tegyek kihez forduljak a házi orvosom sem áll úgy a dolgokhoz, hogy én jobban legyek.

        Ja és 10éve küszködök a pattanásaimmal is amik nagy gócos gyulladttak.

        Elkeseredve várom válaszát hogy reménykedhessek lehetek még csinos mint régen 50kg!

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Kedves Anyuka!
         
        Nincs egyedül a problémájával, ez nagyon gyakori, hogy szülés után a nagy, puffadt, laza hastól szeretne valaki megszabadulni. Először is meg kell kérdeznem, hogy szoptat-e még, ugyanis nagyobb mértékű zsírbontással járó fogyókúrát csak a szoptatás után szabad kezdeni, mert a zsírszövetben tárolt toxikus anyagok az anyatejbe jutnak ilyen esetekben.
         
        A haspuffadás és a refluxos panaszok miatt érdemes lenne belgyógyászt felkeresnie- a gyógyszeres kezelés szintén szoptatás után indítható, ha szükséges. A pattanások lehetnek emésztőszervi eredet miatt is, lehet, hogy ha ezek a betegségek kezelve lesznek, a pattanások is elmúlnak.
         
        A terhesség után maradt plusz kilók tekintetében egy orvosilag ellenőrzött fogyókúra lenne szükséges, amelyet személyre szabottan Önnek állít össze egy táplálkozástudományban jártas orvos.

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont


        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 09:22:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.