• Fogyni szeretnék!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves webbdoki!

        Túl jutottam az ötödik x-en és ezzel együtt a súlyom elhagyta a százkilós vonalat.

        Ebben az évben nagyon elhatároztam, h lefogyok.El is kezdtem irattam fel étvágycsökkentőt. A fő problémám az esti evés.

        Sok egészségügyi probléma is nehézséget okoz a fogyásban.

        Gerincferdülésem, csigolyacsúszásom, pajzsmirigybetegségem és a térdemmel is gondok vannak.

        Jelenleg a pajzsmirigyemre szelént szedek. A fogyozást a segítő gyógyszerrel beindítottam.Sikerült az egészséges táplálkozásra áttérnem.Sok zöldséget és gyümölcsöt, valamint magvakat és gyógyteát iszom.Sikerült mára már öt kilót leadnom.Viszont az étvágycsökkentő tablettát már nem tudom megvenni, igy újra elkezdtem az esti evést.

        Nagyon zavar a nagy hasam és a többlet súlyom.Nincs elég akaratom az esti evés elkerülésére hiába szeretném nagyon.

        Mit tehetek? Sokat sétálok, amikor tehetem biciklizek és tornázom.Túl sok a feszültség az életemben. Gondolom ez sem jó.

        Milyen orvoshoz fordulhatok aki segíthet a fogyás útján elindulni?

        Kérem segítségüket, tanácsaikat.

        Köszönöm: Beri

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves Beri!
         
        Javaslom, hogy a fogyással kapcsolatban kérje ki táplálkozástudománnyal, elhízással foglalkozó orvos vélrményét, több belgyógyászaton is van ilyen szakrendelés.  A meglévő betegségeire és a nagy túlsúlyra való tekintettel fontos, hogy hozzáértő szakembert válasszon, ne turbódiétázzon. Az étvágycsökkentő gyógyszer a szedés abbahagyása után gyakran jojo-effektust okoz.
        Az esti evés során inkább kis adagnyi egészséges ételt fogyasszon, például joghurtot kevés gabonaörleménnyel, párolt brokkolit, paradicsomot, nyers répát, sovány túrót uborkával, stb.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ


        Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:40:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: