• 2 év alatt 10 kg hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktotnő/ Doktor úr!

         

        62 éves nő vagyok 158 cm és 86 Kg! 33 éve szülés után kivették a méhemet, de a petefészkeket meghagyták. 4 év óta folyamatosan hízok, annak ellenére, hogy többféle fogyókúrával próbálkoztam.I Az uolsó két évben 10 kg-ot híztam! Kicsi terhelésre is kiver a víz, állandóan úgy érzem, hogy nyomás alatt van a mellkasom.Haskörfogatom 105 cm, feszes és nyomásérzékeny a hasam. Az ultrahang májnagyobbodást, és a hüvelykcsonknál cisztát mutatott

        Intenzív testmozgásra sajnos nem vagyok alkalmas, mert a bal lábam külső-belső boketörés, szárkapocstörés, lábszártörésen esett át.Nemcsak esztétikai a problémám, mert a túlsúly nagyon nem tesz jót a műtött lábamnak sem. Cukor, koleszterin, pajzsmirigy rendben van. Soha nem ettem zsírral készült ételeket. Purin diétát tartottam izületi panaszaim miatt, ez is rendben van.

        Tanácsát kérem, hogy milyen diétűát javasol, hogy a testsúlyom csökkenjen.

         

        Köszönettel:

         

        Kiss Gyuláné

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyókúra témában

        Kedves Kérdező!
         
        Tekintettel a nagy túlsúlyra és a számos alapbetegségre, mindenképp keressen fel egy táplákozási tanácsadással foglalkozó rendelést vagy egy belgyógyászati rendelést, ahol elhízással, annak kezelésével foglalkoznak. Sajnos a gyakori drasztikus fogyókúra jojo-effektust okoz.
        Fontos lenne étkezési naplót vezetnie, amiből a kezelőorvos ki tudná szűrni a hízást okozó ételeket, és személyre szabott étrendet állítana önnek össze.

        Általánosságban annyit tudok javasolni, hogy az egyszerű szénhidrátokat, telített zsírokat kerülje, komplex szénhidrátokat, telítetlen zsírokat fogyasszon helyettük, ügyeljen a megfelelő vitamin-, folyadék-, és ásványi anyag bevitelre. Testmozgásnak kezdetben napi fél óra séta is megfelelő.

        Üdvözlettel: Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ


        Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:44:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: