• Fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr.nő/úr!

        14 éves lány vagyok.175cm magas és 90 kg. Endokin betegségem van.Fogynom kéne mert az endokinorvos amugy nem fog felirni hormon gyogyszert./ szörösödöm és mellem sincs./ szeretném a segitségét kérni hogy kihez forduljak, vagy mit mikor ehetek? sajnos még egy jó fogyi receptem sincs.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves 14 éves lány!
         
        Konkrétan milyen betegsége van? Mióta? Milyen tünetekkel, hogy alakult? Milyen irányba történt már kivizsgálás, illetve milyen egyéb betegségei vannak? Milyen laboreltérései és fizikális eltérései voltak? Belgyógyász látta vagy nőgyógyász? Milyen gyógyszer indulna, ha fogyna?

        Ezeket tisztázni kell.
        Önnél csak részletes belgyógyászati kivizsgálás, táplálkozásfelmérés és életmód-felmérés után lehet teljes étrendi javaslatot adni. Nagy általánosságban annyit tudok csak mondani, hogy komplex szénhidrátot fogyasszon többségében az egyszerű szénhidráttal szemben, telítetlen zsírsavakban gazdag ételeket a telített zsírok helyett, napi 30 perces gyorsabb, de nem megerőltető tempójú sétával kezdje el a rendszeres testmozgást.  Ha a fenti kérdésekre választ kapok, kicsit többet tudok segíteni.

        Dr. Csuth Ágnes


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 17:04:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!