• Életmód- váltás, de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lassan egy évvel ezelőtt leszoktam a dohányzásról és ami ilyenkor törvényszerű felszedtem magamra jóhénány kilót. Elkezdtem fogyókúrázni, de a pszichiáterem szerint nem fogyókúrázni kellene, hanem életmódot váltani. Hallgattam is rá. elkezdtem két hónapja egészségesen élni, az étkezéseimet főképp zöldségek és gyümölcsök teszik ki. Nem is okozna problémát ez a dolog, mert szívesen fogyasztom őket. Azonban olyan mértékű felfúvódást okoznak, ami már nehezen elviselhető és a nap nagyrészében csak kinlódok. Mi lehetne ilyenkor a megfelelő megoldás. A másik kérdésem pedig az, hogy úszás közben a terhelés emelésével kisebb rosszullétek jönnek rám, kéz- és lábremegés, szédülés. Én gondolom, hogy ez a vércukorszint csökkenése miatt lehet, de ennek kiküszöbölését nem tudom, hogy kellene megoldani . Elég ilyenkor egy szem szőlőcukrot bekapni? vagy mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a egészséges életmód témában

        Kedves Kérdező!


        Valószínű, hogy a gyümölcsökben lévő egyszerű szénhidrátok miatt puffad, valamint több zöldségnek pl. karfiol, káposzta, brokkoli, karalábé is lehet ilyen hatása. Az is előfordulhat, hogy kevés folyadékot iszik és székrekedése is van, emiatt is puffadhat. A gyümölcsöket ésszerű mennyiségben fogyassza, a gyümölcsleveket kerülje! Fogyasszon bőven folyadékot, lehetőleg vizet. A zöldségek közül próbálja meg kitapasztalni, hogy önnél mi váltotta ki a tüneteket, azok fogyasztását csökkentse. Javaslom, hogy összetett szénhidrát-tartalmú gabonákkal, szárnyassal, hallal, jó minőségű tejtermékekkel egészítse ki étrendjét.
         
        A remegést valóban a terhelés miatt kialakult vércukor szint csökkenés válthatta ki. Ha ilyen tünet jelentkezik, a szőlőcukor gyorsan helyreállítja azt. Ha komplex szénhidrátot eszik, és ez nehezebben szívódik fel, egyenletesebb lesz a vércukor-szint, mint az egyszerű szénhidrát fogzasztásakor. Testedzés előtt próbáljon meg például gabonaőrleményt fogyasztani joghurttal, ez nem terheli a gyomrát és egyenletesen szívódik fel a szénhidrát belőle.

         Üdvözlettel:

         Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-05 21:50:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem,hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? Üdvözlettel.Tibor
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok magához, hogy már jó ideje nem eszem rendesen,voltak botlásaim mindig, de akkor is nagyon keveset ettem, mert odafigyeltem. Az elmúlt egy hétben viszont a meleg miatt nem tudok rendesen enni szinte semmit...
        Üdvözlöm! Érdeklődnék a pektinnel mint 100% cipruspektin, amit a zselésítéshez használnak,lehet e fogyást előidézni méregteleníteni. Mert olvastam a neten a pektin jótékony hatásairól, csak azt nem.tudom lehet e ilyen formában ezt...
        Tisztelt Szakértő! Lányom 6 éves és 37 kg., emellett 119 cm. Nagyon el vagyok keseredve, mert ezt a súlyt kb. 8 hónap alatt érte el, tavaly ősszel még kissé erős, de "elfogadható" volt a testalkata,most viszont elég nagy a hasa és a combjai...
        Tisztelt Válaszoló! Iszonyúan sovány vagyok,(kb. 55kg.) nem rég egy vírusos betegség miatt lefogytam 51-52 kilóra 175-177 cm mellé. Egyébként is ilyen alkat vagyok, a súlyom az 57-58 kilót sosem haladta meg, a szüleim is ilyen alkatúak, de nem...
        Tisztelt Doktornő! Atkins diéta után sokat olvastam az elmúl időszakban, és el is szeretném kezdeni. Több helyen olvastam a szénhidrát szegény táplálkozás "elsavasítja" a szervezetet. Szükséges-e ezt kompenzálni -vagy éppen tilos- lúgos...
        Kedves Tünde! Segítségét szeretném kérni táplálkozásom átalakításával kapcsolatban. 38 éves férfi vagyok, 168 cm magas és jelenleg 99 kg. Nem fogyasztok alkoholt, sosem dohányoztam, napi 1-3 kávét iszok. 3 hónappal ezelőtt 105-106 kg...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés