Elhízás

Tisztelt Weborvos! Én egy 26 éves nő vagyok a problémám az, hogy elkeztem gyorsan hízni, de nem úgy, mint más, hogy nassolok hanem, alig eszem és már hízom is 3nap /2 kiló. Mályvateát iszom minden este lefekvés előtt, hogy ne hízzak, de nem is fogyok tőlle diéta melett 6 hónap alatt 8 kilót híztam. A házi orvosom beutalt a pajzsmirígy ambulanciára 3 hónapot vártam, hogy bejussak, erreföl az orvos azt mondta, hogy még csinálni kell egy vérvételt és ez nem olyan komoly ezért jöjjek vissza 1, 5 hónap múlva., De én meg csak hízom ez tudom, hogy nem egészséges mert ha egésznap salátát eszem akkor is képes vagyok hízni. Mindent felszív a szervezetem, ja és az orvos azt mondta, hogy tallán a pajzsmirígyem van begyulladva és az nem vészes, elhiszem, hogy van súlyosabb formálya, de ezt is miért kell félválról kezelni jó ízűen nem tudok enni már egy éve. És igazából azt sem tudom mivel ártok neki vagy mi lenne jó gyulladásra. Köszönettel: beacsillag

WEBBeteg Szakértő válasza hízás témában

Kedves Kérdező! Ajánlom, hogy jegyezzen fel mindent, amit egy nap elfogyaszt (folyadék és étel is) . Este számolja ki, hogy tényleg aránytalan-e az elfogyasztott étel és ital a testsúlynövekedéshez képest. Amennyiben a számok is ezt tükrözik, kérjen háziorvosától a laborba beutalót pajzsmirigy funkciós vizsgálathoz, aminek az eredményét a kolléga is tudja értékelni. Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum

Megválaszolva: 2008. október 09.

Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Lelet értelmezés
Kedves Doktornő. Laboreredmény értelmezésében kérném a segítségét, amely endokrinológiai beutalóból született, elhízás, 34-es BMI, fogyási nehézségek miatt...
Szénhidrát és fehérje szedése
Tisztelt Doktor/nő! Az ügyben keresném, hogy el kezdtem kondis edzéseket testmozgás céljábol illetve a nem megelégedet vékony testalkatom miatt. 172cm/58kg...
Pajzsmirigy probléma?
Kedves Dr. Fáklya Mónika! Kislányom 4 éves, tavasszal észrevettük, hogy elkezdett hízni. Addig kimondottan vékony kislány volt. Étkezési szokásai nem...
Mit jelent a Diffuz parenchyma...
A megállapított diagnózis velejárója lenne az enyhe szédelgés, a minden ok nélküli hízás (nincs étrendben változás, sőt, mennyiség csökkenés mellett történt...
Segítség!
Tisztelt Hölgyem/Uram! A minap voltam pajzsmirigy ultrahangon és a lelet eredményére lennék kíváncsi. Az orvos szóban csak annyit mondott nem kell műteni, ez...
Gyogyszer mellékhatás
Fiam.nak pszichotikus tünetek miatt risperdal.t irt fel az orvos., Ami nagxon jol hat Neki. Elmultak a téveszmék, hallucináciok. Viszont hizott 15 kg.ot., Ami...