Hogyan tudhatnám meg?

Hogyan tudhatnám meg, hogy mennyire gyors az anyagcserém? Van rajtam egy kicsit felesleg, de ennél jobban nem hízok el pedig nagyon sokat eszek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza anyagcsere témában

Kedves Kérdező!

Van egy bonyolult módszer, a mindennapi gyakorlatban nem használják, speciális körülmények és gépek szükségesek hozzá.

A mindennapi tapasztalat is megmutatja, mi az a napi kalóriabevitel (természetesen azonos mennyiségű mozgás, fizikai igénybevétel) ami után a másnap reggel mért testsúly (evés-ivás előtt, székletürítés után) elkezd csökkenni illetve növekedni.

Abban ne bízzon nagyon, hogy nem tud jobban elhízni, mert a hosszú időn át bevitt kalóriatöbblet előbb-utóbb megmutatkozik a súlyban is, de még mielőtt kifejezett elhízást okozna, az anyagcsere folyamatokat súlyosan károsítja. Biztosan hallott már a metabolikus szindrómáról, ha nem, nézzen utána.

A 16 éves kor ideális ahhoz, hogy rendezze testsúlyát és elsajátítson egy egészséges életvitelt beleértve az egészséges táplálkozást is.

dv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. március 26., 21:10; Megválaszolva: 2012. március 28., 17:43
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
Magas koleszterin - fogamzásgátló
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? ...