• Fogászattal kapcsolatos kérdés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt cim. Három éve csináltattam meg a fogaimat,mert muszály volt.Nagyon jó fogorvosom van,hála az istennek,hogy rátaláltam.Igaz,hogy utaznom kell hozzá,de megérte.Nagyon jó és nagyon szép fogakat csinált nekem.Igaz,hogy nagyon sokba került,de megérte,én ezalatt az idő alatt nem vettem ki,csak,ha mostam.De sajnos most két hete,az inyem nagyon begyulladt,az alsó,és igy nemtudtam használni a fogamat.Próbáltam otthon kezelni,de mégis elkellett mennem a doktornőhöz.Hát ő is megijedt,mert nagyon csunyának találta az inyemet.Megröngenezte,és aztmondta,hogy nem az a baj amire ő gondolt,hanem nagyobb.Eltünt a csontom.Nemtudom,hogy ezt jól irtam-e,de valami ilyesmit mondott.Hát most kezelnem kell,mert szabira megy három hétre.Öblögetem,kaptamDalicin orvosságot,ezt a házi orvos irta fel,mert nekem,van egy betegségem,csontvelő daganatom/essentialis thrombocytaemia/.Hát nemtudom,hogy nem-e ettől a betegségtől van-e ez a baj.Olyasmit mondott,hogy valószinüleg szájsebészet lesz a vége.Hát röviden ennyi,lehet,hogy nem irtam le valami érthetően,ha tudnak válaszolni,nagyon megköszönném,mire számithatok.? Üdvözlettel:

        Dr. Varga Éva válasza a ínygyulladás témában

        Kedves Kérdező! A csont sorvadásával a fogpótlása megsüllyedt, ez okozhatta a súlyos ínygyulladást. Próbálja meg a gyógyulási időszakban minél kevesebbet hordani a fogsorát. Később az ínybe mélyen belefekvő részek elcsiszolása után megpróbálhatja újra használni. A csontpótlás lehetőségéről valóban a szájsebész tud dönteni, az ön esetében onkológus bevonásával. Vigasztalásképpen tudom említeni, hogy egészséges csontállomány esetén is általában négyévenként ajánlható új fogsor készítése, természetesen az egyéni adottságokat figyelembe véve.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 27., 08:45; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés