Gyulladás

Tisztelt doktornő/Úr A kérdésem az lenne, hogy az elmúlt évben kaptam 4 db Denti (magyar) fogimplantátumot, azóta minden rendben velük, panaszra nincs okom, viszont amióta bent vannak a számban, tele van az arcom pattanás szerű gyulladásokkal, ami előtte nem volt egyáltalán jellemző, ebből gondolom, hogy az inplant miatt lehet, persze ez nem biztos, csak laikusként gondolom, és erre szeretnék választ kapni..lehetséges ez? Vagy lehetséges, hogy allergiás reakció ez? Válaszát előre is köszönöm...Tisztelettel: Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogászat témában

Kedves Kérdező!

Az önnél alkalmazott implantátum a legmodernebb anyagokat használja fel, mint a szervezettel biokompatibilis titán, titán-oxid, cirkónium-dioxid. Késői túlérzékenységi reakció nagyon ritkán, de kialakulhat, amit allergia teszttel lehet kimutatni. Figyelembe kell venni az implantátumra épített fogpótlás anyagát is, ezért a teszt előtt konzultáljon fogorvosával.

Kérdés: 2011. szeptember 28., 16:13; Megválaszolva: 2011. október 02., 15:28
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...